ΦΑΡΜΑΚO

ΚΗ' συνέδριο ΟΣΦΕ: Σταθάκης, Μπασκόζος, Κυριόπουλος, Γαλανόπουλος μεταξύ των ομιλητών

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος και ο καθηγητής της ΕΣΔΥ κ. Γιάννης Κυριόπουλος, είναι μεταξύ άλλων ομιλητές, στο ΚΗ' Ετήσιο Συνέδριο που διοργανώνει η  Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ), σε συνεργασία με τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, διοργανώνει στις 6 και 7 Ιουνίου 2015, στο Ίδρυμα Ευγενίδου-Planetarium. Χορηγός επικοινωνίας μεταξύ άλλων είναι και το onMed.

ΚΗ' συνέδριο ΟΣΦΕ: Σταθάκης, Μπασκόζος, Κυριόπουλος, Γαλανόπουλος μεταξύ των ομιλητών

Το συνέδριο, έχει κεντρικό μήνυμα «Ο ρόλος του φαρμακείου ως μέρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συμβολή στην υγεία των πολιτών και στη μείωση των δαπανών υγείας» και είναι γεγονός, ότι το ΚΗ' Ετήσιο Συνέδριο της ΟΣΦΕ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία του φαρμακευτικού κλάδου. Οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν στο συνεταιριστικό κίνημα να προχωρήσει αποφασιστικά και με τόλμη, προτάσσοντας την εξυπηρέτηση της υγείας των πολιτών και την επιβίωση του φαρμακείου μέσα από νέες μορφές συνεργασιών και υπηρεσιών.

Σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ανάπτυξη. Οι Συνεταιρισμοί των φαρμακείων, παράγοντας κοινωνικής ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας στη χώρα» θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, από τις 12:30 έως τις 14:00.

Στo τραπέζι συμμετέχουν ακόμα οι κ.κ. Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD, καθηγητής, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και Ανδρέας Γαλανόπουλος, φαρμακοποιός, πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Βασίλης Μπιρλιράκης, φαρμακοποιός, Μ.Sc. Φαρμακευτική Φροντίδα και Φαρμακοθεραπεία, ΜΒΑ – Ειδίκευση στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 16:00 - 17:30, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Δημόσια Υγεία: Η αλήθεια ανάμεσα στους αριθμούς και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών», την οποία θα συντονίσει ο κ. Τάκης Ζερβακάκης, φαρμακοποιός, C.E.O., I.L.S. Consulting L.P.

Σε αυτή συμμετέχουν:

Γιάννης Μπασκόζος, γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας
Γιάννης Μακρυγιάννης, γενικός γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Χρήστος Δαραμήλας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη
Τσαντ Μούσλεχ, ενδοκρινολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, Πανελλήνια Ένωση Ένδοκρινολόγων
Σταύρος Μπελώνης, πρόεδρος ΟΣΦΕ
Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας

Επίσης, σΣο πλαίσιο του ΚΗ' Πανελλήνιου Συνεδρίου ΟΣΦΕ, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, από τις 18:00 έως τις 20:30, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Δίκτυα φαρμακείων: η διεθνής και η ελληνική εμπειρία, οι προκλήσεις και η προοπτική τους».

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι κ.κ. Diogo Gouveia, πρόεδρος φαρμακαποθηκών Πορτογαλίας, μέλος δικτύου φαρμακείων «HOLON», και Dan Steiber, R. Ph., Editor in Chief , Specialty Pharmacy Times.
Συντονιστής θα είναι ο κ. Λευτέρης Μαρίνος, φαρμακοποιός, Μ.Sc., Φαρμακογνωσίας Βιοδραστικών Φυσικών Προϊόντων

Το ίδιο πρωί, στις 10:30-11:30, ο κ. Ανδρέας Ευαγγελάτος, ΕΔΙΠ - ΟΠΑ, Εργαστήριο Επιχειρησιακής Επικοινωνίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρουσιάσει το θέμα «Τα σημαντικότερα προβλήματα του φαρμακείου σήμερα και στρατηγικές αντιμετώπισής τους: Η άποψη των φαρμακοποιών». Συντονιστής θα είναι ο κ. Σπύρος Νικολαΐδης, φαρμακοποιός, γενικός γραμματέας ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, αντιπρόσωπος του ΦΣΘ στον ΠΦΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέδριο ΟΣΦΕ στις 6 & 7 Ιουνίου: Με κεντρικό μηνυμα «Ο ρόλος του φαρμακείου ως μέρος της ΠΦΥ»

Προειδοποίηση Λουράντου για την απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ