ΦΑΡΜΑΚO

Sanofi: «Πράσινο φως» για το Lixilan

Θετική είναι η γνωμοδότηση από τον FDA σε μελέτη τελικού σταδίου Φάσης III για το αντιδιαβητικό φάρμακο LixiLan της Sanofi, και σχετική διαδικασία εγκρίσεων θα προχωρήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του έτους.

Sanofi: «Πράσινο φως» για το Lixilan

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι εγκρίσεις αναμένονται εντός του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους. Το LixiLan, το οποίο απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, αποτελείται από ένα συνδυασμό του Lyxumia, ενός φαρμάκου της εταιρείας Zealand Pharma, και του γνωστού και ευπώλητου σκευάσματος Lantus της Sanofi.

«Τα πλήρη αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν σε μελλοντικό επιστημονικό φόρουμ», όπως επισημαίνει η γαλλική φαρμακοβιομηχανία σε σχετική της δήλωση.

«Το LixiLan-L κλινικής δοκιμής Φάσης ΙΙΙ πέτυχε τον πρωταρχικό της στόχο σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, που έλαβαν θεραπεία με ινσουλίνη glargine με ή χωρίς μετφορμίνη. Ο συνδυασμός σταθερής δοσολογίας ινσουλίνης glargine 100 Μονάδες / mL και lixisenatide, ένας αγωνιστής των υποδοχέων του GLP-1, αποδεικνύεται στατιστικά ανώτερη μείωση της HbA1c (μέσος όρος της γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών μηνών) σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine 100 Μονάδες / ml» όπως επισημαίνει η Sanofi σε ανακοίνωση της.

Σχεδόν 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, που αποτελεί περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων της ασθένειας.