ΦΑΡΜΑΚO

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την εισαγωγή των ινδικών γενόσημων της Ranbaxy

Απόφαση-σταθμός από τον FDA για τα επικίνδυνα γενόσημα φάρμακα της ινδικήςεταιρείας Ranbaxy Laboratories Ltd. Μετά το πρόστιμο-μαμούθ των 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τιςκαταδικαστικές αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για σωρεία κακουργημάτων,εις βάρος της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας γενόσημων Ranbaxy Laboratories Ltd, οαμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποφάσισε την καθολικήαπαγόρευση στις εισα

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την εισαγωγή των ινδικών γενόσημων της Ranbaxy

Απόφαση-σταθμός από τον FDA για τα επικίνδυνα γενόσημα φάρμακα της ινδικήςεταιρείας Ranbaxy Laboratories Ltd.

Μετά το πρόστιμο-μαμούθ των 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τιςκαταδικαστικές αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για σωρεία κακουργημάτων,εις βάρος της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας γενόσημων Ranbaxy Laboratories Ltd, οαμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποφάσισε την καθολικήαπαγόρευση στις εισαγωγές των εν λόγω ινδικών γενόσημων, καθώς η Ranbaxy συνέχισε να μην τηρεί τις κατάλληλεςπροδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας στην παραγωγική διαδικασία.

Δύο επιθεωρήσεις στην κύρια παραγωγική μονάδα της Ranbaxy στην πόλη Μοχάλιστην Ινδία, εξακρίβωσαν πλημμελείς πρακτικές στην παραγωγή των γενόσημων, πουέχουν να κάνουν με την ποιότητα και την ασφάλεια των σκευασμάτων.

Από τους ελέγχους του FDA προέκυψαν σοβαρότατα προβλήματα στη διαδικασίαπαραγωγής, με αποτέλεσμα να βρεθούν νοθευμένα φάρμακα, ακόμα και φάρμακα πουείχαν μέσα ιχνη γυαλιού!

Παρά τις συστάσεις του FDA, η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε όπως διαπιστώθηκεαπό νεότερους ελέγχους, γεγονός που οδήγησε στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμωνκαι Φαρμάκων να εκδώσει οδηγία απαγόρευσης εισαγωγών φαρμάκων της εταιρείαςRanbaxy.

Σημειώνεται ότι τα φάρμακα της εταιρείας αυτής είχαν ευρεία κυκλοφορία στιςΗΠΑ και χορηγούνταν σε ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ, σε ασθενείς με λοιμώξειςκαι σε ασθενείς με υψηλές τιμές χοληστερίνης.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια σχετική οδηγίαμετά την απόφαση του FDA, και το γεγονόςαυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία δεδομένης της πολιτικής απόφασης για αύξησητης χρήσης των γενόσημων φαρμάκων στο 60% μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr