ΦΑΡΜΑΚO

Πατούλης: Να αντικατασταθεί ο νόμος Λοβέρδου

Οι φόβοι των γιατρών για τους κινδύνους από το νόμο Λοβέρδου που υποχρεώνειτους γιατρούς να  συνταγογραφούν μόνο τη δραστικήουσία, επιβεβαιώνονται μετά την απόφαση του FDA για απαγόρευση των εισαγωγών στις ΗΠΑ γενόσημων φαρμάκων της ινδικήςεταιρείας Ranbaxy.
Πατούλης: Να αντικατασταθεί ο νόμος Λοβέρδου

Οι φόβοι των γιατρών για τους κινδύνους από το νόμο Λοβέρδου που υποχρεώνειτους γιατρούς να συνταγογραφούν μόνο τη δραστικήουσία, επιβεβαιώνονται μετά την απόφαση του FDA για απαγόρευση των εισαγωγών στις ΗΠΑ γενόσημων φαρμάκων της ινδικήςεταιρείας Ranbaxy.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης μόλις έγινε γνωστή ηαπόφαση του FDA, την οποία αποκάλυψε το newsbomb.gr


«Η εξέλιξη αυτή στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει την ορθότητα της θέσης της ιατρικήςκοινότητας ότι ο γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφεί με βάση τη δραστική ουσίακαι ο φαρμακοποιός να επιλέγει το φάρμακο, καθώς δημιουργούνταιμεγάλα προβλήματα τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τους ασθενείς», τονίζει ο κ. Γ.Πατούλης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ σημειώνει ότι στις ΗνωμένεςΠολιτείες προκύπτουν τέτοιους είδους ζητήματα, επειδή οι γιατροί συνταγογραφούν μόνοτη δραστική ουσία. Στις ΗΠΑ με έναν τόσο ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό, όπως είναιο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εντοπίζονται οιπεριπτώσεις φαρμάκων, που φέρουν κινδύνους για την υγεία των ασθενών. Ωστόσο,θέτει το ερώτημα της επάρκειας των αντίστοιχων ελέγχων στην Ελλάδα, τη στιγμήπου ο ΕΟΦ έχει τεράστιες ελλείψεις προσωπικούκαι στην ουσία υπολειτουργεί.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr