ΦΑΡΜΑΚO

Προσοχή στην πώληση των ΜΗΣΥΦΑ απο τα Σούπερ Μάρκετ

Εκρηκτικά αντέδρασε για το θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ειδικότερα για την πώληση των συμπληρωμάτων και βιταμινών ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σημειώνοντας πως τα εν λόγω σκευάσματα είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Προσοχή στην πώληση των ΜΗΣΥΦΑ απο τα Σούπερ Μάρκετ

Εκρηκτικά αντέδρασε για το θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ειδικότερα για την πώληση των συμπληρωμάτων και βιταμινών ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σημειώνοντας πως τα εν λόγω σκευάσματα είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

«Επομένως η χορήγησή τους πρέπει να γίνεται μετον αυστηρό έλεγχο του ΕΟΦ και μόνο απόεξειδικευμένα κέντρα πώλησης όπως είναι τα φαρμακεία και με ευθύνη τουφαρμακοποιού ο οποίος έχει τηναπαραίτητη επιστημονική και επαγγελματική συγκρότηση και γνώση. Είναι φάρμακακαι όχι καταναλωτικά προϊόντα. Η ανεξέλεγκτη πώληση τους εγκυμονεί κινδύνους για την Δημόσια Υγεία» σημείωσε.

« Για παράδειγμα σύμφωνα με ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) η αλόγιστη χρήσητης παρακεταμόλης εξακολουθεί να παραμένει η πλέον κοινή αιτία οξείας ηπατικήςανεπάρκειας στις ανεπτυγμένες χώρες.

Η πολιτεία δεν πρέπει να ξεχνά πως οποιαδήποτε άλλη πηγή διάθεσης προϊόντων που έχουν σχέση με τηνυγεία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον επιστημονικά κατοχυρωμένο ρόλο τουΦαρμακείου», καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.