ΦΑΡΜΑΚO

Κοινωνικό Ιατρείο για ανασφάλιστους εμπόρους

 Κοινωνική φροντίδα για τους ανασφάλιστουςεπαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους εγκαινιάζουν την προσεχή Δευτέρα οΙατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί μετη ΓΣΕΒΕΕ.

 

Πρόκειται για το Κοινωνικό Ιατρείο,  το οποίο θα λειτουργήσει ως Παράρτημα τουΙατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Κέντρο της Αθήνας.

Κοινωνικό Ιατρείο για ανασφάλιστους εμπόρους

Κοινωνική φροντίδα για τους ανασφάλιστουςεπαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους εγκαινιάζουν την προσεχή Δευτέρα οΙατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί μετη ΓΣΕΒΕΕ.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο θα λειτουργήσει ως Παράρτημα τουΙατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Κέντρο της Αθήνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 350.000 ανασφάλιστοιεπαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, αδυνατούν να καταβάλουν τις εργοδοτικές τουςεισφορές. Ο αριθμός αυτός, προστίθεται στο 1.000.000 πολίτες (άμεσαασφαλισμένοι και προστατευόμενα μέλη) οι οποίοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτικήπερίθαλψη.

Παράλληλα σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ σεασφαλισμένους και συνταξιούχους στον ΟΑΕΕ, 3 στους 10 ασφαλισμένους(32,1%) δηλώνουν ότι πάντα πληρώνουν από τη τσέπη τους για ιατροφαρμακευτικήπερίθαλψη τα τελευταία ένα έως δύο χρόνια, ενώ συνολικά πάνω από τους 6 στους 10ερωτηθέντες (65,1%), απαντά ότι έχει χρειαστεί να επιβαρυνθεί οικονομικά.