ΦΑΡΜΑΚO

Ανακαλούνται σκευάσματα ινσουλίνης, δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Η φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk, ανακαλεί από την αγορά προϊόντα ινσουλίνης καθώς διαπιστώθηκε ότι περιείχαν λανθασμένες δόσεις του φαρμάκου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Ανακαλούνται σκευάσματα ινσουλίνης, δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Η φαρμακευτική εταιρείαNovo Nordisk, ανακαλεί από την αγορά προϊόντα ινσουλίνης καθώς διαπιστώθηκε ότιπεριείχαν λανθασμένες δόσεις του φαρμάκου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕυρωπαϊκόςΟργανισμός Φαρμάκων. Τα συγκεκριμένα προιόντα δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα,σύμφωνα με την ιστοσελίδα farmakopoioi.blogspot.gr.

Τα προϊόντα πουανακαλούνται είναι το ενέσιμο εναιώρημα τύπου πένας NovoMix FlexPen και ταφυσίγγια ινσουλίνης Penfill. Οι ασθενείς που τα χρησιμοποιούν καλούνται ναεπικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους.

Ο Οργανισμόςδιευκρινίζει ότι στα προϊόντα αυτά το επίπεδο της ινσουλίνης μπορεί να διαφέρειαπό 50-150% σε σχέση με το αναγραφόμενο επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι οιασθενείς μπορεί να πάθουν υπογλυκαιμία ή υπεργλυκαιμία εάν τα χρησιμοποιήσουν.

Η ανάκληση αφορά μόνοτο 0,14% των προϊόντων της παρασκεύαστριας εταιρείας.

Η Novo Nordisk ελέγχειτο 49% της παγκόσμιας αγοράς ινσουλίνης και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τονκόσμο χρησιμοποιούν τα σκευάσματά της.