ΦΑΡΜΑΚO

Ενα δισ. πένες ινσουλίνης στον αγώνα των διαβητικών

Το ορόσημο ανάπτυξης καιπαραγωγής της προγεμισμένης πένας χορήγησης ινσουλίνης που χρησιμοποιείται σε όλοτον κόσμο  και μάλιστα την παραγωγή ενός δισεκατομμυρίωνπενών, γιορτάζει η φαρμακευτική Sanofi, με τηνευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρα κατά του Διαβήτη.
Ενα δισ. πένες ινσουλίνης στον αγώνα των διαβητικών

Το ορόσημο ανάπτυξης καιπαραγωγής της προγεμισμένης πένας χορήγησης ινσουλίνης που χρησιμοποιείται σε όλοτον κόσμο και μάλιστα την παραγωγή ενός δισεκατομμυρίωνπενών, γιορτάζει η φαρμακευτική Sanofi, με τηνευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρα κατά του Διαβήτη.

Ηδη αυτό το ένα δισεκατομμύριο πένες χορήγησης ινσουλίνης SoloSTARέχουν παραχθεί στις εγκαταστάσεις της Sanofi στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας απότην έναρξη της λειτουργίας τους το 2007, βοηθώντας, σύμφωνα με την εταιρεία,εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίζουν το Διαβήτη.

Η SoloSTAR είναι μια συσκευή χορήγησης ινσουλίνης, με την οποία άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτηλαμβάνουν ινσουλίνη μακράς δράσης(ινσουλίνη glargine) ή ινσουλίνη βραχείας δράσης (ινσουλίνη glulisine). Αυτή ηπένα χορήγησης ινσουλίνης αποτελεί την επιλογή πολλών ασθενών και επαγγελματιώντης υγείας και το 2007 έλαβε το βραβείο GOOD DESIGN .

Έπειτα από μία αρχική επένδυση 150 εκατομ. ευρώ, τέθηκαντα θεμέλια της μονάδας παραγωγής το 2006, ενώ η πρώτη πένα SoloSTAR εξήλθε απότη γραμμή παραγωγής μόλις ένα χρόνο αργότερα. Για να ανταποκριθεί στη γοργάαναπτυσσόμενη παγκόσμια ζήτηση, η παραγωγική ικανότητα της μονάδας SoloSTARαυξήθηκε. Επίσης, δύο παρόμοια εργοστάσια στο Πεκίνο της Κίνας και στο Όρελ τηςΡωσίας κατασκευάζουν σήμερα πένες ινσουλίνης για την κάλυψη των αναγκών ατόμωνμε Διαβήτη σε τοπικό επίπεδο.

Ο Pierre Chancel, Senior Vice President του ΤομέαΔιαβήτη της Sanofi, σχολίασε σχετικά με την πένα ισνουλίνης: "Εύχρηστη καιμε δυνατότητα επιλογής ακριβούς δοσολογίας , η SoloSTAR απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια για την έγχυση τηςινσουλίνης . Πρόκειται για μια συσκευή χορήγησης που ανταποκρίνεταιστις ανάγκες των ατόμων με διαβήτη καιλαμβάνει υπόψη τις συστάσεις ιατρών και άλλων ειδικών στη φροντίδα του Διαβήτη.Εκατομμύρια άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτησε 140 χώρες χρησιμοποιούν την πένα. Είμαστε υπερήφανοι που αποτίουμε φόροτιμής σε αυτό το εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχημένης πορείας σήμερα, τηνΠαγκόσμια Ημέρα Διαβήτη."