ΦΑΡΜΑΚO

Αδειάζουν τα νοσοκομεία από φάρμακα κατά του aids

Το γεγονόςότι σειρά μεγάλων νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, όπως το ΑΧΕΠΑ τηςΘεσσαλονίκης, το Αττικόν  και οΕυαγγελισμός, δεν έχουν αποθέματα σε φάρμακα για τους οροθετικούς και ασθενείςπου πάσχουν από τον ιό του HIV, δημιουργώνταςσοβαρό θέμα δημόσιας υγείας, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Θετικής Φωνής Νίκος Δέδες,στην ημερίδα της Θετικής Φωνής με θέμα "Ο ρόλος του κοινοβουλίου στηναντιμετώπιση του HIV/AIDS".
Αδειάζουν τα νοσοκομεία από φάρμακα κατά του aids

Το γεγονόςότι σειρά μεγάλων νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, όπως το ΑΧΕΠΑ τηςΘεσσαλονίκης, το Αττικόν και οΕυαγγελισμός, δεν έχουν αποθέματα σε φάρμακα για τους οροθετικούς και ασθενείςπου πάσχουν από τον ιό του HIV/ aids δημιουργώνταςσοβαρό θέμα δημόσιας υγείας, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Θετικής Φωνής Νίκος Δέδες,στην ημερίδα της Θετικής Φωνής με θέμα "Ο ρόλος του κοινοβουλίου στηναντιμετώπιση του HIV/AIDS".

Ο κ. Δέδες,προχώρησε στις καταγγελίες αυτές, παρόντος του υπουργού Υγείας κ. ΆδωνιΓεωργιάδη.

O Νίκος Δέδες ανέφερεακόμη, ότι έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για τον HIV σε όλη τη χώρα λόγωέλλειψης αντιδραστηρίων, προσθέτοντας ότι «έχουμε όλα τα εργαλεία για νααναπτύξουμε αποτελεσματικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS».

Από την πλευρά τηςη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου,σε παρέμβασή της στην ίδια ημερίδα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει σεβασμός ούτε του εθνικού ούτε τουυπερεθνικού ούτε του συνταγματικού θεσμικού πλασίου όσον αφορά τα δικαιώματατων οροθετικών και των ασθενών με AIDS στη χώρα μας» σημειώνοντας, ότι «δενείναι τα πάντα ζήτημα οικονομικών δυνατοτήτων ή δημοσιονομικής πρόβλεψης. Αντίστροφαπάνε τα πράγματα. Τα δικαιώματα είναι η προϋπόθεση. Η χώρα μας έχει διεθνείςυποχρεώσεις όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα».