ΦΑΡΜΑΚO

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ με νόημα για τα ΜΥΣΥΦΑ

Παρέμβαση για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ πραγματοποίησε την Παρασκευή ο τομέας υγείας του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή του για διάθεση των εν λόγω σκευασμάτων από τα Σούπερ Μάρκετ.
Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ με νόημα για τα ΜΥΣΥΦΑ

Παρέμβαση για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ πραγματοποίησε ο τομέας υγείας του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή του για διάθεση των εν λόγω σκευασμάτων από τα Σούπερ Μάρκετ.

Είναι πασιφανές ότι με την παρέμβαση αυτή το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος, επιθυμεί να δημιουργήσει κλίμα με αφορμή τις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας που θα κορυφωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο αναφορικά με τα ζητήματα του φαρμάκου και των φαρμακείων.

Στην δήλωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του για τις προτάσεις πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) εκτός των φαρμακείων, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.Σημειώνει επίσης ότι έχουν νομοθετηθεί ήδη όλες οι.... απαραίτητες αλλαγές για τη λειτουργία των φαρμακείων, που ήταν και μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις που μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν.

Εν τω μεταξύ η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ την Δευτέρα το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να εκτιμήσει την περαιτέρω κατάσταση καθώς και τις εξελίξεις αναγφορικά με τις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Τα φαρμακεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά και το Σάββατο καθώς λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.