ΦΑΡΜΑΚO

Αυξάνονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία σε 150 στην Αττική

Αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν σε 150 από 50 στην Αττική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
Αυξάνονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία σε 150 στην Αττική

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των φαρμακοποιών προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ Γιάννης Δαγρές, ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν αυξάνεται από 50 σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα, είτε με ουρές στα φαρμακεία, είτε ελλείψεων, για να προσφέρουν φάρμακα.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Δαγρές, η απεργία των φαρμακοποιών συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του κλάδου για να εκτιμήσει την περαιτέρω πορεία του.

Εν τω μεταξύ έντονα καταφέρθηκε κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κων. Κούβαρης. Ο κ. Κ. Κουβάρης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις έκανε λόγο για ρυθμίσεις που «εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Μιλώντας στο Mega, επιτέθηκε ευθέως κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θ. Σκορδά λέγοντας ότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση γιατί «η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξυπηρετεί συμφέροντα», ενώ προειδοποίησε για τη δημιουργία καρτέλ.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Κων. Λουράντος και ο γ.γ Ηλίας Γιαννόγλου, επισημαίνει τα εξής:
«Ενημερώνουμε το κοινό, ότι τα φαρμακεία που εφημερεύουν και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, δεν ευθύνονται για την ταλαιπωρία του.
Υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία τους, είναι αυτοί που προσπαθούν να εξαθλιώσουν το ελληνικό Φαρμακείο και την φαρμακευτική περίθαλψη.
Ήδη ενισχύονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία με ικανό αριθμό άλλων φαρμακοποιών καθώς και εφοδιασμό σε φάρμακα, για να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η ταλαιπωρία του κοινού..».


Διαβάστε ακόμη:

Ο «ωμός εκβιασμός» του Άδωνι που πυροδοτεί το κλίμα με τους φαρμακοποιούς




Το πολυνομοσχέδιο της αντίδρασης προς ψήφιση στην Βουλή