ΦΑΡΜΑΚO

Από επιστήμονες διευρυμένοι έμποροι: η επόμενη ημέρα των φαρμακοποιών

Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται την επόμενη ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς, είναι τι στάση θα τηρήσει από εδώ και πέρα ο κλάδος.
Από επιστήμονες διευρυμένοι έμποροι: η επόμενη ημέρα των φαρμακοποιών

Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται την επόμενη ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς, είναι τι στάση θα τηρήσει από εδώ και πέρα ο κλάδος.

Βεβαίως κανείς δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η στάση θα είναι σκληρή και αμείλικτη- το έχουν ήδη δηλώσει οι φαρμακοποιοί με την πολλών μεγατόνων δήλωση μάλιστα του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντου – ότι «τα 11.000 φαρμακεία θα γίνουν ο τάφος των πολιτικών». Ωστόσο όσον αφορά την σημερινή Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ, ο κ. Λουράντος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και το μόνο που δηλώνει στο on Med. gr είναι ότι θα αιφνιδιάσει.

Πως όμως άραγε να μεταφράζεται αυτό; Θα συνεχίσει τις απεργίες διαρκείας που έχει εξαγγείλει, ή πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα τις σταματήσει σήμερα και θα ξεκινήσει εκ νέου τον αγώνα γύρω στις ευρωεκλογές;

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα αφήσουν σε χλωρί κλαρί κανέναν πολιτικό και βουλευτή που ψήφισε το πολύκροτο πολυνομοσχέδιο με το οποίο επέρχονται ραγδαίες αλλαγές στην καθημερνότητά μας και στην φαρμακευτική μας περίθαλψη. Όχι μόνο θα στοχοποιήσουν όσους βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο, αλλά θα τους «μαυρίσουν» στην κυριολεξία στις Ευρωεκλογές, με πρώτον και καλλίτερο τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το διάστημα εκείνο θα ξεκινήσει και νέος γύρος κινητοποιήσεων.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαικά Δικαστήρια.

Ο κλάδος όμως έχει έναν ακόμη λόγο για να είναι θυμωμένος: όλο το Σαββατοκύριακο βρισκόταν σε διαρκείς ζυμώσεις και διαβουλεύσεις με βουλευτές των κομμάτων και κυρίως της Ν. Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τους πείσουν για να αλλάξει κάτι από το πακέτο των σκληρών ρυθμίσεων. Και ενώ την Κυριακή το πρωί σε συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των Συλλόγων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο τελευταίος υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό προκειμένου να γίνουν διορθωτικές κινήσεις με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων, τελικά καμία αλλαγή δεν επετεύχθη, Αλλά και να άλλαζε κάτι, σχολιάζουν οι φαρμακοποιοί αυτό θα ήταν μικρής και μάλλον ποσοτικής σημασίας. Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος δηλώνει προδομένος και θυμωμένος και ανεξάρτητα από την αντίδρασή του, αυτό που επείγει τώρα είναι να μείνει ενωμένος.

Διότι ανεξάρτητα εάν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο φαρμακοποιός από την Αλεξανδρούπολη κ. Πέτρος Χατζησωτηρίου «από επιστήμονες, γίνουμε "διευρυμένοι" έμποροι και από επιχειρηματίες στα Φαρμακεία μας, εξαθλιωμένοι υπηρέτες των λογής οικονομικών συμφερόντων» το μείζον είναι διατηρηθεί η ενότητα του κλάδου.

Αξίζει όμως να δώσουμε και ένα γλαφυρό παράδειγμα για το τι θα δούμε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όπως το ξεδιπλώνει ο ίδιος ο κ. Χατζησωτηρίου: « Τέλος, μην υποτιμάτε την άλλη σκαμπρόζικη εικόνα που θα ζούμε κάθε μέρα στα Φαρμακεία μας όπου θα έρχεται η (κάθε) κυρία Ευλαμπία των 69 Μαΐων και θα μας κουνάει τη μαγκούρα στον αέρα ρωτώντας "πόσο το έχεις το Otrivin σήμερα γιατί το Σ/Μ απέναντι το έβγαλε προσφορά 2,80€ ;" (=πρακτικά θα μας ρωτάει πόσο από το κέρδος και την αξιοπρέπειά μας θα πετάξουμε στα σκουπίδια για να εξυπηρετηθούν εκείνα τα συμφέροντα που λέγαμε στην αρχή). Αυτή την εικόνα να είστε βέβαιοι ότι θα τη ζήσουμε αφού ήδη έχουμε εκπαιδεύσει την κυρία Ευλαμπία να μας "έχει στο χέρι" όταν βλέπει ότι το κολλαγόνο, εκείνο που διαφημίζει η τηλεόραση, όχι κανένα άλλο, πέφτει κάθε εβδομάδα κατά 1 € και πλέον από προτεινόμενη λιανική 50€, πλέον το παίρνει 39€».

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: παράδοση της δημόσιας υγείας στα καρτέλ

Φαρμακοποιοί & γιατροί ενωμένοι απέναντι στο σ/ν & έτοιμοι να «μαυρίσουν» τον Άδωνι




Η «περηφάνια» του 'Αδωνι για το σ/ν και η απαξίωση προς τους βουλευτές




Το πολυνομοσχέδιο της αντίδρασης προς ψήφιση στην Βουλή

Κ. Λουράντος: Τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας (vid)

Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Φαρμακοποιοί: Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μας εξαπάτησε

Βαθιές ανισότητες και χειρότερες υπηρεσίες υγείας για τους Έλληνες

Οι φαρμακοποιοί εθελοτυφλούσαν στο «έγκλημα» της δραστικής