ΦΑΡΜΑΚO

Φωτογραφική διάταξη διαλύει τα Πειθαρχικά Συμβούλια των φαρμακοποιών

«Με αιφνιδιαστικό άρθρο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που συζητείται σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καταργούνται ουσιαστικά τα Πειθαρχικά Συμβούλια των Φαρμακευτικών Συλλόγων, αφήνοντας ελεύθερη την ασυδοσία και την οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά να αλώσει ότι έχει απομείνει ακέραιο στον κλάδο μας».

Φωτογραφική διάταξη διαλύει τα Πειθαρχικά Συμβούλια των φαρμακοποιών

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με αφορμή τη διάταξη με την οποία επέρχονται αλλαγές στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων των Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Όπως εξηγούν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΦΣΑ Κ. Λουράντος και Η. Γιαννόγλου, «ενώ μέχρι σήμερα στα Πειθαρχικά Συμβούλια προεδρεύει εν ενεργεία δικαστικός (Πρωτοδίκης ορισμένος από τα κράτος), με αυτό το άρθρο αντικαθίσταται, με διορισμένο υπάλληλο της Περιφέρειας και χρέη Δικαστού αναλαμβάνει ο πρόεδρος του εκάστοτε Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος θα πρέπει να παραπέμπει κατά την κρίση του, να συντάσσει κατηγορητήρια, να αντιμετωπίζει δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, να γνωρίζει όλους τους νόμους και να αποδίδει δικαιοσύνη.

Είναι ντροπή για μια κοινωνία που ενώ δηλώνει ότι θέλει να εφαρμόζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να τους καταργεί».

Οι πολίτες της χώρας, σημειώνει ο ΦΣΑ, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι αν νομοθετηθεί αυτό το άρθρο, η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά των φαρμακοποιών θα είναι πλέον εκτός της ευθύνης των φαρμακευτικών συλλόγων