ΦΑΡΜΑΚO

Ακέφαλος ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εν μέσω ριζικών αλλαγών στο τομέα του φαρμάκου

Για έναν ανεξήγητο - όπως λένε οι φαρμακοποιοί – λόγο, ο περιφερειάρχης Αττικής δεν έχει επικυρώσει εδώ και ένα μήνα τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ακέφαλος ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εν μέσω ριζικών αλλαγών στο τομέα του φαρμάκου

Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές έγιναν στις 14 Ιουνίου, ο ΠΦΣ παραμένει ακέφαλος με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πάρει θέση ή να αντιδράσεις στις ριζικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον τομέα του φαρμάκου από το τέλος Ιουνίου έως σήμερα.

Μάλιστα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης, παρενέβη σήμερα με δήλωσή του στο θέμα των κυρώσεων στους φαρμακοποιούς για το φθηνότερο φάρμακο, με την ιδιότητητα του επικεφαλής της παράταξης που πλειοψήφησε στις εκλογές.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντος καταγγέλει την τεράστια καθυστέρηση από την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που έγιναν στις 14/6/2014 και τη συνδυάζει με τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στο χώρο του φαρμάκου με νομοθετήματα και Υπουργικές αποφάσεις για τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό και σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνου Βαρδιάμπαση, ότι στο χρονικό διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου μέχρι σήμερα και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, έχουν θεσμοθετηθεί τα εξής:

- 28/6/14: Η υπουργική απόφαση Σταϊκούρα-Βορίδη-Βρούτση ΦΕΚ Β' 1753 για τους ανασφάλιστους.

- 11/7/14 Επισημοποιήθηκε ο Νόμος για τη σύσταση των νέων Πειθαρχικών Συμβουλίων των Φαρμακευτικών Συλλόγων και η διαδικασία για νέες άδειες ίδρυσης Φαρμακείων και Φαρμακαποθηκών η οποία θα γίνεται 2 φορές το χρόνο (ΦΕΚ 145 Α').

- 15/7/14 Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 1907 στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για τα ποσοστά κέρδους.

-16-7-14 «Καθορισμός ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων», όπου περιλαμβάνεται το εξής : Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να ελέγχει σε μηνιαία βάση τα δεδομένα εκτέλεσης συνταγών του κάθε φαρμακοποιού, να προβαίνει σε συγκριτικές αναλύσεις στη βάση προκαθορισμένων δεικτών και να επιβάλει σε φαρμακοποιούς που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσης κυρώσεις. Οι κυρώσεις θα είναι οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και τις κείμενες διατάξεις, που δύνανται να έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της σύμβασης συνεργασίας των φαρμακοποιών με τον οργανισμό για χρονικό διάστημα ανάλογο με την παράβαση (ΦΕΚ 1920)

- 17/7/14 ενημέρωση ΗΔΙΚΑ σχετικά με «Ταμείο Ανασφάλιστων» και τον τρόπο διάθεσης των φαρμάκων .

Διαβάστε επίσης
Εμπλοκή στον ΠΦΣ: Ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός δεν έχει επικυρώσει ακόμα τα αποτελέσματα των εκλογών

ΗΔΙΚΑ: Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν και συμμετοχή και 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους

Κ. Θεοδοσιάδης: Οι φαρμακοποιοί γίνονται λογιστές ή αστυνομικοί

Με διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ απειλούνται οι φαρμακοποιοί, αν δεν δίνουν το φθηνότερο γενόσημο

Την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων καταγγέλλουν 13 πρόεδροι Φαρμακευτικών Συλλόγων

Εκτίναξη της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για τα Πειθαρχικά και τις άδειες φαρμακείων

Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από σήμερα και τίθεται πλαφόν μέχρι 50 ευρώ