ΦΑΡΜΑΚO

Ρωσία: Σε 6 μήνες θα έχουμε έτοιμα 3 εμβόλια για τον Έμπολα

Η υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Βερόνικα Σκβόρτσοβα, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα είναι έτοιμη να εφοδιάσει την αγορά φαρμάκων μέσα στους επόμενους έξι μήνες, με τρία εμβόλια για την αντιμετώπιση του Έμπολα.

Ρωσία: Σε 6 μήνες θα έχουμε έτοιμα 3 εμβόλια για τον Έμπολα

«Έχουμε παρασκευάσει 3 εμβόλια και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμα στους επόμενους 6 μήνες», δήλωσε η Ρωσίδα υπουργός σε τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Το πρώτο είναι ήδη έτοιμο για μια κλινική δοκιμή», προσέθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι το ένα από τα εμβόλια παρασκευάστηκε βάσει ενός ανενεργού στελέχους του ιού.

Ο ιός Έμπολα προκαλεί τις ίδιες επιπτώσεις με ένα «οικονομικό εμπάργκο» στις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία, καθώς τις απομονώνει από ολόκληρο τον κόσμο και «παγώνει» κάθε είδους δραστηριότητα, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σιέρα Λεόνε, Καϊφάλα Μάρα.

«Πρόκειται πραγματικά για ένα οικονομικό εμπάργκο. Είτε αυτό μας ευχαριστεί είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα στο πεδίο». τόνισε ο υπουργός στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η επιδημία θα μπορούσε να στοιχίσει 32 δισεκατομμύρια και πλέον δολάρια στη Δυτική Αφρική έως τα τέλη του 2015.

Μέχρι σήμερα, ο απολογισμός από τη μεγάλη επιδημία του Έμπολα είναι περισσότεροι από 4.000 νεκροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ