ΦΑΡΜΑΚO

Συνεδριάζει και πάλι η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων: Θα οριστικοποιήσει επιτέλους τιμές;

Συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων σήμερα Τετάρτη η οποία αναμένεται να οριστικοποιήσει τις ενστάσεις των εταιρειών από το τελευταίο δελτίο τιμών του Αυγούστου, αλλά και να δώσει τιμές στα καινούρια φάρμακα.

Συνεδριάζει και πάλι η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων: Θα οριστικοποιήσει επιτέλους τιμές;

Η Επιτροπή συνεδρίασε πριν μερικές ημέρες και πάλι, ωστόσο οι φαρμακοβιομηχανίες, δεν είδαν να ανακοινώνονται τιμές. Τα μέλη της Επιτροπής, θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τιμές για 600 γενόσημα και 60 πρωτότυπα φάρμακα, ενώ στα σκευάσματα αυτά, περιλαμβάνονται και αρκετές νέες δραστικές ουσίες.

Αναφορικά με τις ενστάσεις, αυτές ανέρχονται σε 260 και αφορούν αιτήματα για διορθώσεις λαθών από το τελευταίο δελτίο τιμών που εκδόθηκε τον Αύγουστο.

Ένα θέμα ωστόσο που απασχολεί ιδιαίτερα τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, είναι τι μέλλει γενέσθαι με τα 277 φάρμακα τα οποία όπως καταγγέλει ο ΣΦΕΕ, βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο των τριών χωρών της Ευρώπης, με αποτέλεσμα η χώρα μας να παρανομεί.

Ωστόσο, για τα 277 αυτά φάρμακα, στελέχη του υπουργείου Υγείας αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Λιντζέρης, αναφέρουν ότι έχουν υποβάλλει μόνο 18 ενστάσεις οι εταιρείες, προκειμένου να διορθωθούν. Μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων αλλά και επικεφαλής φαρμακοβιομηχανιών, δηλώνουν πάντως απαισιόδοξοι για την έκβαση της τύχης των σκευασμάτων αυτών.

Διαβάστε ακόμη:

Κ. Φρουζής: Η κυβέρνηση ξοδεύει για την υγεία λιγότερα από όσα επιτρέπει η τρόικα

Ο ΕΟΦ χαιρετίζει τον Κώδικα Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ