ΦΑΡΜΑΚO

Η ινσουλινοθεραπεία, η πιο σημαντική επιλογή στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Μία ενδιαφέρουσα διημερίδα για την Ινσουλίνη πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (23 και 24 Ιανουαρίου) στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης, από την Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.

Η ινσουλινοθεραπεία, η πιο σημαντική επιλογή στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Η ινσουλινοθεραπεία αποτελεί την κυριότερη και σημαντικότερη επιλογή στην αντιμετώπιση του Σ.Δ. Ειδικά για τους νοσηλευόμενους διαβητικούς ασθενείς πιθανόν να αποτελεί και την μοναδική θεραπευτική αντιμετώπιση. H τεχνολογία έχει προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και το τεχνητό πάγκρεας ίσως να είναι πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.

Ακριβώς με επίκεντρο την ινσουλινοθεραπεία, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Επιστημονικό Σεμινάριο Υψηλού Επιπέδου με θέμα «1ο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Ινσουλινοθεραπεία, στις αντλίες ινσουλίνης και στη νεότερη τεχνολογία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 23 - 24 Ιανουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Το σεμινάριο μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και on demand από το διαδικτυακό κανάλι livemedia

Η θεματολογία του Σεμιναρίου αφορά ό,τι νεότερο υπάρχει στην ινσουλινοθεραπεία (σχήματα, συνδυασμοί με άλλες αντιδιαβητικές θεραπείες, εντατική ινσουλινοθεραπεία, αντλίες ινσουλίνης, αισθητήρες γλυκόζης, τεχνητό πάγκρεας), με στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση σε όλα τα θέματα, τα οποία σχετίζονται με την ινσουλινοθεραπεία.

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της λειτουργίας των αντλιών ινσουλίνης. Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει με την μορφή διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζών και θα τα αναπτύξουν διακεκριμένοι και καταξιωμένοι Έλληνες ομιλητές που έχουν ασχοληθεί στο πεδίο της έρευνας με το συγκεκριμένο θέμα.

Στην επιστημονική Διημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι γιατροί με ειδικό ενδιαφέρον στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το σεμινάριο μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και on demand από το διαδικτυακό κανάλι livemedia

al11452 us83 20150107125255 coverduo646

Διαβάστε ακόμη:

Δεν κινδυνεύουν όλοι οι παχύσαρκοι από διαβήτη και καρδιοπάθεια

Η ινσουλίνη, ο διαβήτης και άλλες καθοριστικές στιγμές από την Novo Nordisk