ΦΑΡΜΑΚO

ΕΟΦ: Αίρεται η απαγόρευση για τις παράλληλες εξαγωγές

Αίρει πλήρως την προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών φαρμάκων από τη χώρα μας ο ΕΟΦ, καθώς εκτιμά ότι η αγορά έχει ομαλοποιηθεί και επομένως δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης.

ΕΟΦ: Αίρεται η απαγόρευση για τις παράλληλες εξαγωγές

Αυτό αναφέρει απόφαση της προέδρου του Οργανισμού κυρίας Αικατερίνης Αντωνίου.

Να θυμίσουμε ότι στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων, είχε προχωρήσει ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Λιντζέρης τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να προστατεύσει την δημόσια υγεία και τους ασθενείς, μετά από μία σειρά πολλών ελλείψεων που είχαν σημειωθεί στην αγορά.

Αναλυτικά, η απόφαση έχει ως εξής:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Tην πλήρη άρση της υπ. αριθμ. πρωτ. : 97637/14.11.14 Απόφασης απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα σε όλες τις μορφές, περιεκτικότητες και συσκευασίες τους, μετά τη διαπίστωση της ομαλοποίησης της επάρκειας στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με την παραπάνω εισήγηση της Υπηρεσίας.

Ο ΕΟΦ παρακολουθεί συνεχώς και επιτηρεί την τήρηση των υποχρεώσεων επάρκειας όλων των προϊόντων. Υπενθυμίζουμε ότι η τήρηση της επάρκειας και της κάλυψης των αναγκών αποτελεί υποχρέωση των Κατόχων Αδείας Κυκλοφορίας και των Κατόχων Αδείας Χονδρικής Πώλησης.

Η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών, επισύρει την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στο άρθρο 19 του Ν.Δ. 96/73 όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 33 του Ν. 1316/1983 και το άρθρο 175, παρ. 2α της ΔΥΓ3(α) /ΓΠ 32221 (ΦΕΚ 1049 Β'/29.4.13).

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΦ

AIK. ANTΩΝΙΟΥ

Δείτε εδώ την απόφαση

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΕΟΦ απαγορεύει προσωρινά τις παράλληλες εξαγωγές 26 φαρμάκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ