ΦΑΡΜΑΚO

Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για τα καινούρια φάρμακα της Ηπατίτιδας C

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Μαΐου, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για τα καινούρια φάρμακα της Ηπατίτιδας C

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του «Προμηθέα» Γιώργος Καλαμίτσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό Υγείας θέματα που σχετίζονται με την ανάγκη για άμεση πρόσβαση των ασθενών που ζουν με ηπατίτιδα C στις καινούργιες θεραπείες.

Ο Υπουργός, δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει άμεσα η επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για μια από τις βασικότερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας και για ένα από τα κύρια αιτήματα του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος, καθώς μέχρι στιγμής η απραξία της συγκεκριμένης επιτροπής αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο για τη μείωση των τιμών των καινούργιων φαρμάκων για την ηπατίτιδα C.

Τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Πρόεδρος του «Προμηθέα» δεσμεύτηκαν πως θα εργαστούν από κοινού με γνώμονα την επίτευξη πρόσβασης στην αγωγή και στη θεραπεία όλων όσοι την έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος. Μέσα από την εμπειρία του παρέχει ενημέρωση, πληροφόρηση και υποστήριξη στους ανθρώπους και στις οικογένειες αυτών που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος.