ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: Ούτε ένα χάπι στα σούπερ μάρκετ - Συμμετοχή 80% στην απεργία

Με την απεργία τους να καταγράφει ποσοστό 80% και με συμμετοχή ακόμη και των «διευρυμένων» οι φαρμακοποιοί διατρανώνουν την πάγια θέση τους ενάντια στην πώληση των ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.

Φαρμακοποιοί: Ούτε ένα χάπι στα σούπερ μάρκετ - Συμμετοχή 80% στην απεργία

Όπως, μάλιστα, τονίζουν τα θεσμικά τους όργανα, τα οποία έχουν ανακοινώσει ότι στη Γενική τους Συνέλευση το Σάββατο είναι πολύ πιθανό να λάβουν αποφάσεις για ακόμη πιο γενικευμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις, η σημερινή 24ωρη προειδοποιητική απεργία αποτελεί μόνο την αρχή.

Η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου για τους φαρμακοποιούς και φυσικά η απεργία γίνεται κατ' εξοχήν για το λόγο αυτό. Βέβαια, στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται και άλλες σημαντικές διεκδικήσεις, όπως ωράριο, ιδιοκτησιακό καθεστώς και μειώσεις φαρμάκων.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τον εμπαιγμό που υφίστανται τα τελευταία πέντε χρόνια με προτάσεις και μέτρα που τελικά επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο και οδηγούν στην υπερκερδοφορία μεγάλων καταστημάτων λιανικής.

«Είναι θέμα δημόσιας υγείας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, συμπληρώνοντας πως «στη Σουηδία και την Κύπρο γέμισαν τα νοσοκομεία από ασθενείς λόγω των παρενεργειών αυτών των φαρμάκων από την αλόγιστη χρήση τους, αμέσως μόλις απελευθερώθηκαν τα κανάλια διανομής τους».

Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί, οι τιμές στην Ελλάδα για τα φάρμακα αυτά είναι οι χαμηλότερες απ' ότι στην Ευρώπη. Οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο διανομής τους θα επιφέρει αυξήσεις, ωφελώντας συγκεκριμένες ομάδες μεγάλων συμφερόντων και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους ασφαλισμένους.

Διαβάστε επίσης:

ΜΥΣΥΦΑ: Βροντερό «όχι» των φαρμακοποιών στην απελευθέρωση & με τη «βούλα» του ΠΟΥ