ΦΑΡΜΑΚO

Λουράντος: Τα φαρμακεία δεν μπορούν να σηκώσουν και την μη πληρωμή της συμμετοχής των ασφαλισμένων

Τα φαρμακεία αδυνατούν να ανταποκριθούν και σε αυτή την δαπάνη, την ώρα που καθημερινά πιστώνουν τα ασφαλιστικό σύστημα από τα ελάχιστα ταμειακά τους διαθέσιμα, δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος, αναφερόμενος στην προτροπή του υπουργού Υγείας, οι ασφαλισμένοι να μην πληρώνουν τις συμμετοχές τους, την δύσκολη αυτή ώρα. 

Λουράντος: Τα φαρμακεία δεν μπορούν να σηκώσουν και την μη πληρωμή της συμμετοχής των ασφαλισμένων

Τις δηλώσεις περί μη πληρωμής της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φαρμακεία, πραγματοποίησε ο υπουργός το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤΕΝΑ.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος δηλώνει τα εξής:

«Είναι στην διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να καταργήσει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα υψηλές .Τα φαρμακεία αδυνατούν να ανταποκριθούν και σε αυτή την δαπάνη, την ώρα που καθημερινά πιστώνουν τα ασφαλιστικό σύστημα από τα ελάχιστα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ έρχονται ως προκαταβολή μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις και στη σημερινή συγκυρία αποτελούν χαρτιά και όχι μετρητά.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα , τους ασφαλισμένους και την αξιοπρέπειά μας».

Σχετικά με την διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία που επίσης υπαινίχθηκε ο Υπουργός , υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, οι φαρμακοποιοί ενδεχομένως να αποδεχόντουσαν μια τέτοια πρόταση με προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι και η δυνατότητα να εξοφλούν τις εταιρίες όταν θα πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 61% OXI την Κυριακή - Τι περιλαμβάνεται στο ΝΑΙ στις προτάσεις Γιούνκερ για τα φαρμακεία