ΦΑΡΜΑΚO

Συνάντηση Κουρουμπλή με ΕΟΦ και ΣΦΕΕ: Διασφαλισμένη η συνεχής ροή φαρμάκων στην αγορά

Κανονικά διεξάγεται ο εφοδιασμός της αγοράς με φάρμακα, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ στον υπουργό Υγείας την Πέμπτη, ενώ δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω ομαλή ροή του.

Συνάντηση Κουρουμπλή με ΕΟΦ και ΣΦΕΕ: Διασφαλισμένη η συνεχής ροή φαρμάκων στην αγορά

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζου και των Αντιπροέδρων του ΕΟΦ κυρίας Δέσποινας Δ. Μακριδάκη και κ. Ηλία Γιαννόγλου.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η διασφάλιση της επάρκειας των φαρμακευτικών προϊόντων, για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Ο Υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών να συνεχίσει - όπως άλλωστε και συμβαίνει- ο κανονικός εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκων. Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός της αγοράς διεξάγεται κανονικά και δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω ομαλή ροή του.

Τι λέει ο ΣΦΕΕ

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την επάρκεια φαρμάκων την κρίσιμη αυτή περίοδο, διαβεβαιώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Ο Σύνδεσμος, ως θεσμικός εκπρόσωπος των εταιριών μελών του, ελληνικών και πολυεθνικών, βρίσκεται σε συνεχή και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδότηση της αλυσίδας φαρμάκου.
Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες οφείλει να παραμείνει έξω από το κάδρο του πολιτικού κλίματος και μακριά από κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης.
Ο Σύνδεσμος και τα μέλη του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, με ψυχραιμία, σύμπνοια και προσήλωση να στέκονται δίπλα στους Έλληνες πολίτες και την χώρα.

Ο ΕΟΦ

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΕΟΦ, σε ανακοίνωσή της, αφού ευχαριστεί δημόσια όλους του θεσμικούς φορείς για την συνεργασία τους στην δύσκολη αυτή κρίση, εκφράζει την πεποίθηση ότι η διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων θα συνεχισθεί, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι φορείς της φαρμακευτικής κοινότητας θα λειτουργήσουν με την σύνεση και την αυτοσυγκράτηση που απαιτούν οι περιστάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Καμπανάκι ΕΟΦ για ορθολογική διαχείριση φαρμάκων την ώρα της κρίσης

ουρουμπλής: Θα παραιτηθώ αν περικοπούν τα 900 εκατ. για την Πρόνοια

Λουράντος: Τα φαρμακεία δεν μπορούν να σηκώσουν και την μη πληρωμή της συμμετοχής των ασφαλισμένων

Φαρμακοποιοί ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 61% OXI την Κυριακή - Τι περιλαμβάνεται στο ΝΑΙ στις προτάσεις Γιούνκερ για τα φαρμακεία