ΦΑΡΜΑΚO

Δημοψήφισμα 2015 - Θ. Τρύφων: Να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Δημοψήφισμα 2015 - Θ. Τρύφων: Να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Παρούσα δηλώνει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, για να καλύψει τις φαρμακευτικές ανάγκες των πολιτών και μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5:

«Σε περιόδους εθνικής κρίσης, όπως τώρα, φαίνεται πολύ ξεκάθαρα, πόσο σημαντικό είναι να μπορεί η χώρα να καταναλώνει αυτά που παράγει, ειδικά σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι το φάρμακο. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να καλύψει πάνω από το 70% των φαρμάκων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Άρα μπορεί σε περίοδο ελλείψεων να δώσει πολύ μεγάλη ανακούφιση στον Έλληνα ασφαλισμένο και ασθενή. Κι αυτό είναι διατεθειμένη να κάνει και τώρα, εφόσον διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος που θα επιτρέψει την εισαγωγή πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας».

Ο κ. Τρύφων διαβεβαίωσε επίσης, ότι στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα μπορούν να εγγυηθούν σημαντικές εξοικονομήσεις, καθώς είναι ποιοτικά και προσφέρονται με έκπτωση έως και 70% σε σχέση με την αρχική τιμή των εισαγομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τρύφων τόνισε την ανάγκη για άμεση επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας, πως «πρέπει να υπάρχει σε κάθε κλάδο, κι εμείς είμαστε στη διάθεση της οποιασδήποτε κυβέρνησης, μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία να διορθώσει τα κακώς κείμενα του μνημονίου κι όχι να έρθουμε σε πλήρη ρήξη».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας, πως αποτελεί κρίσιμο παράγοντα τόσο για την επαρκή κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών του πληθυσμού, όσο και για την αναπτυξιακή προοπτική της εγχώριας παραγωγικής βάσης.

«Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι ένας δυναμικός και εξωστρεφής κλάδος . Έχουμε σημαντικές διεθνείς συνεργασίες και εξαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε συμμετοχή σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα με ευρωπαϊκές και άλλες εταιρείες και λαμβάνουμε και πολλά κονδύλια. Άρα για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Για εμάς, είναι ξεκάθαρο, ότι πρέπει να είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ως επιχειρήσεις, και ως πολίτες έτσι σκεφτόμαστε. Είναι κάτι που οφείλουμε στα παιδιά μας. Περιμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση κι από όλα τα κόμματα να μπορέσουν να το διασφαλίσουν αυτό για την επόμενη μέρα στη χώρα μας».

Για τη σημερινή κατάσταση στο χώρο του φαρμάκου, ο κ. Τρύφων σημείωσε, πως «δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικές του μνημονίου, αλλά και οι αστοχίες των περασμένων κυβερνήσεων για το γεγονός, ότι τα Ελληνικά Φάρμακα, αν και οικονομικά και απόλυτα ασφαλή και αξιόπιστα, παρέμειναν καθηλωμένα στο 20%, ενώ μπορούσαν να είναι στο 70%. Ωστόσο, αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να διακινδυνεύεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 Διαβάστε ακόμη:

Τι σημαίνει για την υγεία μας ένα «Ναι»

Συνάντηση Κουρουμπλή με ΕΟΦ και ΣΦΕΕ: Διασφαλισμένη η συνεχής ροή φαρμάκων στην αγορά

BEST OF NETWORK

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα έως τις 15 Μαρτίου; Τα σενάρια για καθολικό lockdown και «κόφτη» στο SMS 6

Ο διπρόσωπος Ερντογάν: «Μαγειρεύει» τον εκλογικό νόμο ενώ «πουλάει» ανθρωπισμό στη Δύση

Νικολάου στο Newsbomb.gr: Εμείς κάνουμε τα πάντα για να ζήσει ο Κουφοντίνας

Κορονοϊός: Πότε θα δούμε υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος στο δωμάτιό του - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού - Πώς γλίτωσε τα χειρότερα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Συνεπιμέλεια: Επιστολή των Ενεργών Μπαμπάδων στον Πρωθυπουργό - «Προστατέψτε τα παιδιά»

Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο

Υπόθεση Lamaniff: «Είναι κορίτσι της διπλανής πόρτας, όχι αφέντρα» -Τι λέει ο δικηγόρος της 30χρονης

Πάνος Μουζουράκης για σεξουαλική παρενόχληση: Με στιγμάτισε μια εμπειρία στα 14, το είπα στα 23

Survivor: Χαμός στο Twitter με την τούμπα του Τριαντάφυλλου