ΦΑΡΜΑΚO

Διευκρινήσεις ΗΔΙΚΑ σχετικά με την συνταγογράφηση με βάση την δραστική - Δεν ασκεί πολιτική, αλλά υλοποιεί αποφάσεις λέει

Η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. δεν ασκεί πολιτική αλλά υλοποιεί μηχανογραφικά τις αποφάσεις και τους νόμους του κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης με αφορμή την διαδικασία της συνταγογραφησης με δραστική, που ξεκίνησε να υλοποιεί ήδη.

Διευκρινήσεις ΗΔΙΚΑ σχετικά με την συνταγογράφηση με βάση την δραστική - Δεν ασκεί πολιτική, αλλά υλοποιεί αποφάσεις λέει

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφαλισης (ΗΔΙΚΑ) ειδικότερα, προχωρά σε διευκρινήσεις σχετικά με την υποχρέωσή της να εφαρμόσει την αποκλειστική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Αναλυτικά, η ΗΔΙΚΑ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της:

«Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης υποχρεούται να λειτουργεί σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζουν οι υφιστάμενοι νόμοι και οι αντίστοιχες εγκύκλιοι του κράτους. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο μπορεί να εκδηλώνεται οποιαδήποτε αντίδραση κάθε φορά που η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης συμμορφώνεται με ό,τι ο νόμος ορίζει. Είναι προφανές ότι αυτή η συμμόρφωση δεν υλοποιείται άμεσα σε κάθε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου (δηλ. την ίδια ημέρα ανακοίνωσης της αλλαγής του νόμου ή έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου) αλλά ομαδοποιείται και με άλλες αλλαγές ή βελτιώσεις που προκύπτουν για το σύστημα της Η.Σ. και εφαρμόζονται συγκεντρωτικά οι αλλαγές σε μεταγενέστερη ημερομηνία ώστε να ελαχιστοποιείται η συχνότητα με την οποία εφαρμόζονται νέες εκδόσεις του συστήματος της ΗΣ. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ιδιαίτερα σε ώρες και μέρες αιχμής.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. δεν ασκεί πολιτική αλλά υλοποιεί μηχανογραφικά τις αποφάσεις και τους νόμους του κράτους.
Τέλος, επισημαίνεται ότι για την καλύτερη και άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, η Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. σκοπεύει να δημιουργήσει ειδικό χώρο στο portal της συνταγογράφησης όπου θα αναρτώνται οι επικείμενες αλλαγές στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΙΣΑ ζητά απαντήσεις για την συνταγογράφηση με βάση την δραστική - Στο στόχαστρο υπ. Υγείας, ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ