ΦΑΡΜΑΚO

Με 24ωρες κυλιόμενες απεργίες απαντούν στην κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί

Την πραγματοποίηση συνεχόμενων 24ωρων κυλιόμενων απεργιών από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Με 24ωρες κυλιόμενες απεργίες απαντούν στην κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση που, όπως λένε, «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, εκφράζουν την διαφωνία τους με τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας φαρμακείων.

Οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι.

Oι ανάγκες των πολιτών θα καλυφθούν τις ημέρες της απεργίας από τα διανυκτερεύοντα και τα εφημερεύοντα φαρμακεία, που θα λειτουργούν κανονικά.

Με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, αναφέρει σχετικά με τις κινητοποιήσεις:

"Η αυριανή απεργία που ξεκινά, δεν εντάσσεται στην συνήθη συνδικαλιστική ή κλαδική τακτική των κινητοποιήσεων. Εχουμε μπροστά μας μεγαλα συμφέροντα και πρέπει να τους δείξουμε ότι το αγωνιστικό μέτωπο των φαρμακοποιών είναι αραγές και δυνατό.

Δεν απεργούμε μονο για να πιέσουμε την κυβερνηση αλλα κυρίως για τη επομενη μέρα των φαρμακείων, για να δείξουμε στους οικονομικούς και πολιτικούς αντιπαλους ότι αυτοί μπορεί να έχουν τα κεφάλαια , εμείς όμως έχουμε την δυναμη, που προέρχεται από το σύνολο.

Αυτή είναι και η απάντηση στα διαφορα κέντρα (παρα) πληροφόρησης που ήδη διασπείρουν είδήσεις πανικού για τον κόσμο , μιλώντας για τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς.

Αυτή είναι η απάντηση στους προκατειλλημμένους συστημικούς "δημοσιογράφους", οι οποίοι εκτελούν εντολές, λοιδορώντας όπους σηκώνουν ανάστημα απέναντι στο "σύστημα"...

Αυτή είναι η απάντηση στους κάθε λογής προστάτες του "συστήματος" που προσπαθεί να επιβιώσει από την λασπολογία και την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Μιας αλήθειας που λέει ότι:

- 251 βουλευτές του κοινοβουλίου προεκλογικά ΨΗΦΙΣΑΝ τα μέτρα ζητώντας ενα οποιοδήποτε μνημόνιο, το οποίο σήμερα ... κάποιοι από αυτούς απορρίπτουν μεν αλλά εφαρμόζουν δε....

- είμαστε μεν στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά δεν εφαρμόζονται τα Ευρωπαϊκά μοντέλλα... κατά παράβαση νόμων και αποφάσεων Ευρωπαϊκών δικαστηρίων ....

- η σημερινή αντιπολίτευση ξέχασε τι έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση, όπως ξέχασε και η σημερινή κυβέρνηση τις θέσεις της όταν ήταν στην αντιπολίτευση....

- η προσπάθεια των προηγούμενων Υπουργών Υγείας να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να αποτάξουν τις πράξεις τους, εντάσσεται στα πλαίσια κομματικών παιχνιδιών και ανιστόριτων παραλογισμών..

- η χώρα μας βρίσκεται (κατά δήλωση υπουργών της κυβέρνησης) υπο κηδεμονία και υπό επιτήρηση ...

Η αυριανή κινητοποίηση που ξεκινά αφορά την επόμενη μέρα των φαρμακείων μας και γι αυτό πρέπει να πετύχει."

Είμαστε ενωμένοι και δυνατοί"

Διαβάστε επίσης:

Με προβληματισμό οι φαρμακοποιοί σήμερα στην ΓΣ: Απέναντι σε ποιον να απεργήσουμε αφού η χώρα είναι σε κηδεμονία;

Συνάντηση φαρμακοποιών με Ξανθό & δυναμική συγκέντρωση στο υπ. Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ