ΦΑΡΜΑΚO

Συνολική μελέτη για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποφασίστηκε σε νέα κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Δραγασάκη

Η εκπόνηση συνολικής μελέτης για τις προκλήσεις και τις δυνατότητες του κλάδου, με στόχο η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να συνεχίσει να παράγει με ανταγωνιστικούς όρους - επενδύσεις σε καινοτομία και έρευνα, αποφασίστηκε την Δευτέρα, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Συνολική μελέτη για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποφασίστηκε σε νέα κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Δραγασάκη

Στην σύσκεψη, συζητήθηκαν ειδικότερα οι προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, η συνάντηση εντάσσεται στην ειλημμένη κυβερνητική απόφαση για έναρξη οργανωμένου διαλόγου με τους φορείς του κλάδου, με σκοπό την ενίσχυση των προοπτικών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος ο Γ. Γ. Βιομηχανίας, καθώς και οι συντονιστές των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. & ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. αντίστοιχα).

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη σύσκεψη για το θέμα αυτό, είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Η ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας σε κυβερνητική σύσκεψη - Ξεκινά άμεσα οργανωμένος διάλογος