ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Η κάλυψη των ανασφάλιστων θα έχει την ίδια τύχη με τη διαπράγματευση με την τρόικα

Την αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκάλεσαν οι χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και των απόρων.

 

ΠΦΣ: Η κάλυψη των ανασφάλιστων θα έχει την ίδια τύχη με τη διαπράγματευση με την τρόικα

Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι η Πολιτεία για ακόμη μία φορά «νομοθετεί χωρίς την συμμετοχή των θεσμικών της συμβούλων που είναι οι υγειονομικοί φορείς».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους θέτουν τα εξής ερωτήματα:

-Ποια είναι, συγκεκριμένα, τα εισοδηματικά κριτήρια για τον χαρακτηρισμό κάποιου ως ανασφάλιστου ή απόρου;

-Ποιος, μέσα από τις δομές των νοσοκομείων θα πιστοποιεί την αναγκαιότητα της ασφαλιστικής κάλυψης; Δηλαδή ο συνταγογράφος γιατρός θα έχει online σύνδεση με το Υπουργείο Οικονομικών;

-Δυνατότητα συνταγογράφησης θα έχουν όλοι οι γιατροί ή αναλόγως με την πάθηση, θα πρέπει να συνταγογραφεί ο ειδικός γιατρός;

-Στα μέρη όπου δεν υπάρχουν νοσοκομεία ή άλλες μονάδες υγείας θα μπορεί να συνταγογραφεί ο αγροτικός γιατρός;

«Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη του ελληνικού λαού είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, ειδικά όταν βρισκόμαστε στο κέντρο την μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, για να εξαγγέλλεται βεβιασμένα. Εύλογα λοιπόν κάποιος θα σκεφθεί ότι η κάλυψη των ανασφάλιστων θα έχει την ίδια τύχη με την- δίχως τέλος- διαπραγμάτευση της αξιολόγησης με την τρόικα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη μόνο για όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

Ανασφάλιστοι: Με έντονο κοινωνικό στίγμα η ρύθμιση Ξανθού, αλλά και με πολλές εξισώσεις ...