ΦΑΡΜΑΚO

Καταγγελίες Γρηγοράκου προς την διοίκηση του ΕΟΦ για ... περίεργες πιέσεις σε εργαζομένους

Την διοίκηση του ΕΟΦ καρφώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, τονίζοντας ξεκάθαρα, ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά πίεσης σε εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ανήκουν στους "ημετέρους".

Καταγγελίες Γρηγοράκου προς την διοίκηση του ΕΟΦ για ... περίεργες πιέσεις σε εργαζομένους

Για τον λόγο αυτόν, ο κος Γρηγοράκος κατέθεσε χθες στη Βουλή (με αρ. πρωτ. 5492 από 19-05-2016) σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αναφορικά με την εφαρμογή παράνομων πρακτικών κατά τη διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένων στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το ερώτημα που θέτει στον Υπουργό, μετά από σχετικές καταγγελίες, αφορά στην άσκηση ψυχολογικών πιέσεων και εκβιασμών στους εργαζόμενους του ΕΟΦ που διαθέτουν επαρκή τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης, αλλά δεν ανήκουν στους «ημετέρους», να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες αποποιούνται του νόμιμου δικαιώματός τους για τοποθέτηση σε θέσεις προϊσταμένων.

Με την ερώτησή του, ο κ. Γρηγοράκος ζητά να πληροφορηθεί, εάν ο Υπουργός Υγείας σκοπεύει να προχωρήσει στην έρευνα της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν.

Διαβάστε ακόμη:

Ερώτηση Κέλλα σε Ξανθό, σχετικά με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους

Κλινικές Μελέτες: Εναρμόνιση της Ελλάδας με την ΕΕ - Ο σημαντικός ρόλος του ΕΟΦ