ΦΑΡΜΑΚO

Ευρωπαϊκή έγκριση για την έτοιμη προς χρήση πένα «γονιμότητας» της Merck

Την Ευρωπαϊκή έγκριση για την προγεμισμένη έτοιμη προς χρήση πένα με φολλιτροπίνη άλφα 2.0 έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) η φαρμακοβιομηχανία Merck.

Ευρωπαϊκή έγκριση για την έτοιμη προς χρήση πένα «γονιμότητας» της Merck

Έχοντας λανσαριστεί αρχικά το 2011, η νέα έκδοση της πένας περιλαμβάνει διάφορα προηγμένα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα να προσφέρουν ένα αυξημένο επίπεδο σιγουριάς στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας γονιμότητας.

«Όπως και με την ανάπτυξη της προηγούμενης έκδοσης προγεμισμένων πενών, ακούσαμε προσεκτικά τους ασθενείς μας και τους επαγγελματίες υγείας, αντιλαμβανόμενοι ότι η καλύτερη γνώση των προϊόντων μας προέρχεται από τα άτομα που χρησιμοποιούν και εργάζονται με το χαρτοφυλάκιο των θεραπειών που διαθέτουμε για τη γονιμότητα. Όντας ο παγκόσμιος ηγέτης στη θεραπεία γονιμότητας, αξιολογήσαμε προσεκτικά τις ανάγκες τους, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που αποκομίσαμε από την εργασία μας με την κοινότητα κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών με σκοπό τον εντοπισμό νέων λύσεων», δήλωσε ο Luciano Rossetti, Επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάπτυξης του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck. «Η νέα προγεμισμένη πένα με φολλιτροπίνη άλφα αναπτύχθηκε με σκοπό τη βελτίωση της θεραπευτικής εμπειρίας του ασθενούς κατά τη χρήση της. Έτσι διασφαλίζεται ότι η πένα είναι απλή στο χειρισμό της, ώστε οι ασθενείς να νιώθουν σίγουροι ότι απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή πιθανότητα για εγκυμοσύνη».

953cf321aadce99f759fab6c70085750 L

Από τη στιγμή της έγκρισης άδειας κυκλοφορίας της πριν από 20 χρόνια, περισσότερα από δύο εκατομμύρια μωρά έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια της φολλιτροπίνης άλφα. Η προγεμισμένη με φολλιτροπίνη άλφα πένα προσφέρει στους ασθενείς μία απλή στη χρήση ένεση αυτοχορήγησης για τις γοναδοτροπίνες της Merck. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός της έχει κάνει ευκολότερο το χειρισμό της νέας προγεμισμένης με φολλιτροπίνη άλφα πένας, αφού διαθέτει ένα μεγαλύτερο παράθυρο προβολής, το οποίο βελτιώνει την αναγνωσιμότητα των πληροφοριών δοσολογίας. Μαζί με μία βαθμονομημένη κλίμακα στο νέο διάφανο φυσίγγιο τα νέα αυτά χαρακτηριστικά παρέχουν αυξημένη ευκρίνεια στον ασθενή, διασφαλίζοντας του ότι έχει χορηγηθεί η σωστή προκαθορισμένη δόση. Τα βελτιωμένα αυτά χαρακτηριστικά προστίθενται στα υπάρχοντα ισχυρά βασικά χαρακτηριστικά της προγεμισμένης πένας: ακρίβεια στη δοσολογία και στην ικανότητα να βελτιώνει τα αποτελέσματα της θεραπείας, καθιστώντας δυνατή την εξατομικευμένη δοσολογία.

Τα υπογόνιμα ζευγάρια έχουν μεγάλη ανάγκη από εξειδικευμένες και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες αποτελούν έναν από τους βασικούς τομείς εστίασης της Merck στον τομέα της υγείας. Η νέα προγεμισμένη με φολλιτροπίνη άλφα πένα αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο μας με στόχο την ενίσχυση των θεραπειών γονιμότητας. Αξιοποιώντας τη μακρόχρονη κληρονομιά και τη βαθιά γνώση στον τομέα, η Merck εξακολουθεί να προωθεί την καινοτομία ώστε να συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων της θεραπείας γονιμότητας.