ΦΑΡΜΑΚO

Tο ετήσιο συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης για την αυτοφροντίδα AESGP στην Αθήνα

Το ετήσιο συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης για την αυτοφροντίδα AESGP που αποτελεί το πιο σημαντικό συνέδριο στον χώρο και συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα, από την 1η Ιουνίου έως και τις 2 Ιουνίου, στο Ξενοδοχείο Apollon Divani στο Καβούρι, με χορηγό επικοινωνίας το onMed

Tο ετήσιο συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης για την αυτοφροντίδα AESGP στην Αθήνα


Το συνέδριο όπως αναφέρουν ο πρόεδρος της ΕΦΕΧ (Εταιρεία Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης) και ο Γενικός Διευθυντής κ.κ. Βασίλης Σερέτης και Γιώργος Δόκιος, αποτελεί μοναδική ευκαιρία να βρεθούν και να συζητήσουν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι από την παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία, τις ρυθμιστικές αρχές και τον πολιτικό χώρο, σχετικά με τις σημαντικές αλλαγές που προωθούνται στην αγορά της αυτοφροντίδας.

Πρόσφατα, ένας άνευ προηγουμένου αριθμός συγχωνεύσεων εταιρειών έγινε στη φαρμακοβιομηχανία, και ειδικότερα σ’ αυτήν της αυτοφροντίδας. Στις εργασίες του συνεδρίου θ’ αναλυθούν αυτές οι εξελίξεις και θα εξετασθούν οι επιπτώσεις των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στα ΜΗΣΥΦΑ. Εξίσου σημαντικές θα είναι οι αναφορές στην εφαρμογή των στρατηγικών ψηφιακής εφαρμογής σε διάφορους τομείς, όπως σ’ αυτόν των brands.

Ακόμη, η θετική ανάπτυξη της αγοράς της αυτοφροντίδας επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από το γενικό πολιτικό κλίμα. Για να επιτευχθεί πραγματική πρόοδος, σε πολλές χώρες εγκαινιάσθηκαν ειδικές καμπάνιες, υποστηριζόμενες είτε από τις κυβερνήσεις είτε από την ιδιωτική πρωτοβουλία, που εστιάζονται στη βελτίωση ή τροποποίηση ή ακόμη και αλλαγή κάποιων ρυθμιστικών αναγκών. Εμπειρία από αυτές τις στρατηγικές που εφαρμόσθηκαν με επιτυχία θα παρουσιασθούν στο συνέδριο και θ’ αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα παρουσιασθούν επίσης οι επιπτώσεις από την ανάγκη εφαρμογής νέων νομικών διαδικασιών, π.χ. για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα και τη φαρμακοεπαγρύπνηση.
Πολλοί διακεκριμένοι ειδικοί στα θέματα θα φροντίσουν με τις παρουσιάσεις τους να διαφωτίσουν τους συμμετέχοντες σε όλα τα θέματα και να μη μείνουν αναπάντητα οποιαδήποτε ερωτήματα πάνω στις διαγραφόμενες παγκόσμιες τάσεις που επηρεάζουν την ανάπτυξη της αυτοφροντίδας.

Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται οι:
Roger Scarlett-Smith, πρόεδρος AESGP, Erica Mann, πρόεδρος Consumer Health Bayer, Brian McNamara, πρόεδρος Αμερικής και Ευρώπης GSK Consumer Health, Vincent Warnery, αντιπρόεδρος Sanofi, Briande Buitleir, CEO της PGT Healthcare, Michael Becker, αναπληρωτής πρόεδρος της Φαρμακοβιομηχανίας της Γερμανίας, Laurent Faracci, αντιπρόεδρος της Reckitt Beckinser, Jan Smits, πρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, Katarzyna Swiderek, πρόεδρος των Ευρωπαίων Φοιτητών Φαρμακευτικής, Lars Ritter, Ευρωκοινοβούλιο, June Raine, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, Αλεξάνδρα Νικολακοπούλου, Γενική Διεύθυνση Υγείας της Κομισιόν, Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος ΠΦΣ, Νικόλαος Βέττας, καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ, Declan Costello, Γενική Διεύθυνση Οικονομικών της Κομισιόν.

Διαβάστε ακόμη:

ΓΕΔΙΦΑ: Απάντηση Ξανθού στο ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση των 216 φαρμάκων - Και εσείς το ψηφίσατε

Η αυτοφροντίδα, οι καινοτομίες της και οι προκλήσεις του μέλλοντος, στο Συνέδριο της AESGP

Βασ. Σερέτης: Ναι στην αυτοθεραπεία, για την βιωσιμότητα του συστήματος & την τόνωση της οικονομίας

Η αυτοφροντίδα «δια χειρός φαρμακοποιού» μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή και το σύστημα υγείας - Συνέντευξη Δόκιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ