ΦΑΡΜΑΚO

Τιμητική βράβευση του Σταύρου Δέμου, του πρώτου προέδρου της ΠΕΦ στα Healthcare Business Awards

Τιμητικό βραβείο στον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Βιομηχανίας Φαρμάκων DEMO, κ. Σταύρο Δέμο απονεμήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso κατά την τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2016, βραβεία που διοργανώνει το Health Daily και η Boussias Communications.

Τιμητική βράβευση του Σταύρου Δέμου, του πρώτου προέδρου της ΠΕΦ στα Healthcare Business Awards

Την τελετή βράβευσης που ανέδειξε και επιβράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας, παρακολούθησαν πάνω από 300 διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου.

Στο πρόλογό τους οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στην σημαντική πορεία του κ. Σταύρου Δέμου ο οποίος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Αρχικά απέκτησε πτυχίο Οικονομικών από την Βιομηχανική Σχολή (μετέπειτα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και στη συνέχεια σπούδασε και απέκτησε το πτυχίο της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας εργάστηκε ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 1965 άνοιξε φαρμακείο στην Κοινότητα Παπάγου και το 1966 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ Φαρμακευτικά Προϊόντα». Το 1968 ίδρυσε την ετερόρρυθμη εταιρεία «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» Παραγωγή και Εμπορία Φαρμακευτικών Προϊόντων. Οι δύο αυτές επιχειρήσεις συγχωνεύτηκαν το 1973 και ιδρύθηκε η DEMO AΒΕΕ η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα. Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης της Φαρμακοβιομηχανίας, ενώ διετέλεσε Σύμβουλος στην «Ένωση Επιστημόνων Παραγωγής Φαρμάκων». Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων από Πανεπιστήμια, επαγγελματικές ενώσεις, Νοσοκομεία και Συλλόγους.

Σήμερα η Φαρμακοβιομηχανία που ίδρυσε ο κ. Σταύρος Δέμος απασχολεί πάνω από 800 εργαζόμενους, είναι πρώτη στην Νοσοκομειακή αγορά της Ελλάδας σε αριθμό πωληθέντων τεμαχίων, ενώ 970 σκευάσματα εξάγονται σε 54 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των χωρών που η DEMO εξάγει προϊόντα με το δικό της brand φτάνει τις 80 καθώς η εταιρεία είναι από τους επίσημους προμηθευτές της UNICEF, του ΠΟΥ, του ΟΗΕ και των ΓΧΣ.

Το βραβείο παρέδωσε στον κ. Σταύρο Δέμο, ο κ. Πασχάλης Απoστολίδης, Πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο οποίος και τον συνεχάρη με θερμά λόγια. Από τη πλευρά του ο τιμώμενος δήλωσε με συγκίνηση ότι η μεγαλύτερη του χαρά είναι όταν βλέπει το σήμα «ελληνικό φάρμακο» στις αγορές όλου του κόσμου.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στους: Δημήτρη Πύρρο, Συντονιστή Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, Γιάννη Θεοδωράκη, Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Θάλεια Τσαχαλίνα, Γυναικολόγο-Ογκολόγο, Fellow Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγ. Βρετανίας, για την σημαντική συνεισφορά τους στο χώρο της υγείας.

Σχετικά με την DEMO ABEE

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων.