ΦΑΡΜΑΚO

Σακχαρώδης Διαβήτης: Συνδυασμός θεραπείας, προσφέρει έλεγχο στα μεταγευματικά γεύματα

Ο σταθερός συνδυασμός της Sanofi βοηθά περισσότερα άτομα με διαβήτη να επιτύχουν τα επιθυμητά μεταγευματικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συγκριτικά με την χορήγηση μόνο ινσουλίνης glargine.

Σακχαρώδης Διαβήτης: Συνδυασμός θεραπείας, προσφέρει έλεγχο στα μεταγευματικά γεύματα

Ειδικότερα, η Sanofi ανακοίνωσε ότι ο υπό έρευνα σταθερός συνδυασμός βασικής ινσουλίνης glargine 100U/ml και του αγωνιστή του υποδοχέα GLP-1, λιξισενατίδης*, προσφέρει καλύτερο έλεγχο των μεταγευματικών επιπέδων σακχάρου, σε ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, συγκριτικά με την ινσουλίνη glargine U100 ως μονοθεραπεία.

Μια νέα post-hoc ανάλυση δεδομένων από την κλινική μελέτη LixiLan-L, έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν τον σταθερό συνδυασμό και πέτυχαν τον στόχο των επιπέδων μεταγευματικού σακχάρου, ήταν περισσότεροι από εκείνους που έλαβαν μονοθεραπεία με ινσουλίνη glargine U100. Η νέα ανάλυση παρουσιάστηκε στο 52ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (EASD) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μόναχο της Γερμανίας. Το iGlarLixi βρίσκεται υπό αξιολόγηση από τις ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

“Ο έλεγχος των γευματικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα αποτελεί σημαντικό στοιχείο της διατήρησης του συνολικού γλυκαιμικού ελέγχου, γεγονός που βοηθά τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν τον διαβήτη τους,” δήλωσε ο Δρ. Josep Vidal, κύριος ερευνητής της μελέτης. “Αυτή η νέα ανάλυση προσφέρει επιπλέον στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση του iGlarLixi σε ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 οι οποίοι χρειάζονται να πετύχουν καλύτερο έλεγχο των μεταγευματικών επιπέδων σακχάρου, ενώ παράλληλα χρειάζεται να έχουν καλύτερο έλεγχο της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c).”

a7160397da7109b405c1001c4054099a XL

Η ανάλυση έδειξε επίσης ότι ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων πέτυχαν τα επιθυμητά επίπεδα μεταγευματικού σακχάρου μετά από 30 εβδομάδες στο πλαίσιο αυτοελέγχου που πραγματοποιούνταν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί για τη μελέτη LixiLan-L, η συχνότητα εμφάνισης συμπτωματικής υπογλυκαιμίας ήταν παρόμοια τόσο με τον συνδυασμό σταθερής αναλογίας όσο και με την ινσουλίνη glargine 100U/ml.

“Στην πιλοτική κλινική μελέτη Φάσης III LixiLan-L, ο υπό έρευνα συνδυασμός iGlarLixi έδειξε μεγαλύτερη μείωση των επιπέδων γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine 100U/ml ως μονοθεραπεία,” δήλωσε ο Riccardo Perfetti, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της Sanofi παγκοσμίως. “Σε αυτή τη εκ των υστέρων ανάλυση, φαίνεται ακόμη περισσότερο η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το iGlarLixi, στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ώστε να πετύχουν τα επιθυμητά επίπεδα μεταγευματικού σακχάρου.”

Σχετικά με τον Τομέα Διαβήτη & Καρδιαγγειακών Νοσημάτων της Sanofi

Ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων βρίσκεται αντιμέτωπο με τα πολύπλοκα προβλήματα και των δύο νόσων.

Αξιοποιώντας την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου, την κληρονομιά και την τεχνογνωσία της, η Sanofi διαθέτει μία εξειδικευμένη επιχειρηματική μονάδα που επικεντρώνεται στην παροχή καινοτόμων φαρμάκων και ολοκληρωμένων λύσεων στα συγκεκριμένα θεραπευτικά πεδία. Δέσμευσή της αποτελεί μια συνεργατική προσέγγιση που περιλαμβάνει στρατηγικές συμμαχίες με επαγγελματικές ενώσεις και οργανώσεις ασθενών, ερευνητικά ιδρύματα και ηγέτες στον τομέα της Υγείας και σε άλλους τομείς, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, την ώθηση της σύγκλισης επιστήμης και τεχνολογίας, τη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων για τον ασθενή και την ενθάρρυνση της εξέλιξης στο πεδίο της φροντίδας.

Διαβάστε ακόμη:

Όλα για τον Διαβήτη: Σύμπραξη Sanofi και Verily Life Sciences για την διαχείριση της νόσου