ΦΑΡΜΑΚO

Δωρεάν φάρμακα σε άπορους & χρονίως πάσχοντες μέσω Ηλεκτρονικής Κάρτας, από ΜΚΟ

Μπροστά στο κίνδυνο να εγκαταλείψουν την θεραπεία τους κυρίως οι χρονίως πάσχοντες, μία ΜΚΟ, η ‘PHARMA-Share M.K.O.’ προχώρησε στην δημιουργία ενός νέου πιλοτικού προγράμματος για όσους πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων.

Δωρεάν φάρμακα σε άπορους & χρονίως πάσχοντες μέσω Ηλεκτρονικής Κάρτας, από ΜΚΟ

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τους οικονομικά αδύνατους ασφαλισμένους ασθενείς (βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων), προκειμένου να καλύπτουν την υποχρεωτική «ιδία συμμετοχή» στη δαπάνη αγοράς των μηνιαίων συνταγογραφούμενων φαρμάκων τους.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εστιάζει σε ασφαλισμένους όλων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Χώρας που (λόγω ... συμβολικών ετήσιων εισοδημάτων) αντιμετωπίζουν τη μηνιαία αγορά των φαρμάκων τους ως δυσβάστακτο πάγιο έξοδο ( ακόμη και αν το πληρωτέο από αυτούς μηνιαίο ποσό για τα φάρμακά τους δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ ) . Άλλωστε, το δίλημμα «τρόφιμα ή φάρμακα;» κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι πλέον στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η εν λόγω Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Ειδικότερα , στους αναγνωριζόμενους ως δικαιούχους του εν λόγω Προγράμματος θα προκαταβάλλεται (μέσω ανά μήνα «τροφοδοτούμενης», ειδικής κάρτας ηλεκτρονικών πληρωμών που θα χορηγείται σε αυτούς εντελώς δωρεάν) το όποιο χρηματικό ποσό πρέπει να πληρώνουν στον Φαρμακοποιό τους, για την αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων τους.

Οι οικονομικοί υποστηρικτές του Προγράμματος προέρχονται – αποκλειστικά – από τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα (μέσω πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας Εταιριών της Χώρας, κατά κύριο λόγο).

Όπως επισημαίνεται στο υπόψη Πρόγραμμα της ΜΚΟ ‘PHARMA-Share’, οι αιτούντες κάλυψη της πιο πάνω ιδίας συμμετοχής τους δεν υπόκεινται σε καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση (υπό τη μορφή συνδρομής / εξόδων χρηματικών πληρωμών / φόρου δωρεάς κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τις ακριβείς προϋποθέσεις του Προγράμματος και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στην ιστοσελίδα του εν λόγω Οργανισμού για την ολοκληρωμένη δωρεάν εξυπηρέτησή τους.