ΦΑΡΜΑΚO

Τεχνικό το πρόβλημα, απαντά η διοίκηση του Λαϊκού για την αναβολή των χημειοθεραπειών

Απάντηση στους προβληματισμούς ασθενών και γιατρών καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας σχετικά με τις χημειοθεραπείες των ασθενών που αναβάλλονται στο Λαϊκό, έδωσε χθες το βράδυ ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ηρακλής Χαρμανίδης.

Τεχνικό το πρόβλημα, απαντά η διοίκηση του Λαϊκού για την αναβολή των χημειοθεραπειών

Όπως αναφέρει, το νοσοκομείο εκτελεί ομαλά τον προϋπολογισμό του χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα χρηματοδότησης, ενώ για έξι ημέρες, πραγματοποιήθηκε και η ετήσια απογραφή. Η αναβολή των ογκολογικών θεραπειών της Δευτέρας 9/1/2017 για περιορισμένο αριθμό ασθενών, προέκυψε από την αδυναμία συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, αποκλειστικής αντιπροσώπου συγκεκριμένων ογκολογικών φαρμάκων, να ανταποκριθεί στο αίτημα του νοσοκομείου για προμήθεια των ανωτέρω φαρμάκων με δελτία αποστολής.

Αναφέρει ειδικότερα στην απάντησή του ο διοικητής:

«Το Γ.Ν.Α. "ΛΑΪΚΟ", εκτελώντας ομαλά τον προϋπολογισμό του και χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα χρηματοδότησης, έχει προμηθευτεί και διαθέτει όλα τα φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του και τη φροντίδα των ασθενών.

Στο Γ.Ν.Α. "ΛΑΪΚΟ" πραγματοποιήθηκε από τις 2/1/2017 έως και τις 8/1/2017, όπως κάθε χρόνο, η προγραμματισμένη ετήσια διαδικασία απογραφής φαρμάκων και υλικών. Κατά τη διάρκεια της απογραφής τυχόν παραγγελίες πραγματοποιούνται με δελτία αποστολής.

Η αδυναμία συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, αποκλειστικής αντιπροσώπου συγκεκριμένων ογκολογικών φαρμάκων, να ανταποκριθεί στο αίτημα του νοσοκομείου για προμήθεια των ανωτέρω φαρμάκων με δελτία αποστολής οδήγησε στην αναβολή των ογκολογικών θεραπειών της Δευτέρας 9/1/2017 για περιορισμένο αριθμό ασθενών.

Στην εταιρεία δόθηκε η επιλογή να παραδώσει τα εν λόγω φάρμακα είτε την Πέμπτη 5/1/2017 είτε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 9/1/2017, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, οπότε και θα ετίθετο εκ νέου σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.
Οι αναβληθείσες θεραπείες της Δευτέρας 9/1/2017 πραγματοποιήθηκαν τμηματικά κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, Τρίτη 10/1, Τετάρτη 11/1 και Πέμπτη 12/1. Οι προγραμματισμένες θεραπείες της Τρίτης 10/1, Τετάρτης 11/1 και Πέμπτης 12/1 πραγματοποιήθηκαν κανονικά».

Ο Διοικητής

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΡΜΑΝΙΔΗΣ