ΦΑΡΜΑΚO

Στο ευρωκοινοβούλιο ο ΠΦΣ για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου θα καταθέσει αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου κατά της Υπουργικής Απόφασης για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Στο ευρωκοινοβούλιο ο ΠΦΣ για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

Ο κ. Λουράντος θα εκθέσει στα 34 μέλη της Επιτροπής Αναφορών τις αιτιάσεις του ΠΦΣ σχετικά με την απελευθέρωση του καθεστώτος ιδιοκτησίας των φαρμακείων στην Ελλάδα.

Είναι η δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν τον Νοέμβριο του 2015- που οι φαρμακοποιοί προσφεύγουν για τον ίδιο λόγο στο ευρωπαϊκό όργανο.

Στα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνεται η κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη μπορούν να περιορίσουν τη λιανική πώληση φαρμάκων αποκλειστικά στους φαρμακοποιούς, λόγω των εγγυήσεων που οι τελευταίοι πρέπει να προσφέρουν και των πληροφοριών που οφείλουν να παράσχουν στους καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων χορηγείται άδειακ για λειτουργία φαρμακείου και σε μη φαρμακοποιούς, περιορίζεται η υποχρεωτική συμμετοχή του φαρμακοποιού στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργούνται αλυσίδες μέσω ΕΠΕ.