ΦΑΡΜΑΚO

Μία νέα Πένα Γονιμότητας ενέκρινε η ΕΕ, προϊόν της Merck

Την έγκρισή της για να κυκλοφορήσει μία νέα Πένα για τη Γονιμότητα, προϊόν της φαρμακευτικής Merck έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων. Η εν λόγω πένα, θα κυκλοφορήσει με το συνδυασμό ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) 150 IU και ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) 75 IU. 

Μία νέα Πένα Γονιμότητας ενέκρινε η ΕΕ, προϊόν της Merck

Ειδικότερα, όπως ανακοινώνει η Merck, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων χορήγησε έγκριση στη νέα Πένα για τη Γονιμότητα με το συνδυασμό ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) 150 IU και ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) 75 IU, η οποία καλύπτει μία ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη, παρέχοντας μια βελτιωμένη, βολική και έτοιμη προς χρήση επιλογή συνδυαστικής θεραπείας για τη γονιμότητα σε γυναίκες με σημαντική ανεπάρκεια ωοθυλακιοτρόπου (FSH) και ωχρινοτρόπου (LH) ορμόνης.

«Η Ευρωπαϊκή έγκριση της νέας μας Πένας για τη Γονιμότητα με το συνδυασμό ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) 150 IU και ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) 75 IU αποτελεί ένα βήμα προς την εκπλήρωση της δέσμευσής μας για βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων σε ζευγάρια που επιδιώκουν να γίνουν γονείς», δήλωσε ο Luciano Rossetti, Επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάπτυξης του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck. «Προσπαθούμε για συνεχή καινοτομία στα προϊόντα μας προς όφελος των ασθενών μας και η νέα μας Πένα για τη Γονιμότητα με το συνδυασμό ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) 150 IU και ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) 75 IU μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε γυναίκες και ζευγάρια μια βελτιωμένη εμπειρία ασθενούς στην πορεία του θεραπευτικού ταξιδιού τους».

Η νέα φαρμακοτεχνική μορφή της Πένας για τη Γονιμότητα ως ενέσιμο διάλυμα, δημιουργήθηκε εξελίσσοντας τον αρχικό συνδυασμό λυοφιλοποιημένης σκόνης και διαλύτη - το οποίο έπρεπε οι ίδιοι οι ασθενείς να αναμείξουν στα φιαλίδια, πριν την καθημερινή ένεση - σε μια έτοιμη προς χρήση λύση με την προγεμισμένη Πένα. Εξαλείφοντας την ανάγκη ανάμειξης, η νέα Πένα για τη γονιμότητα προσφέρει μία βελτιωμένη εμπειρία θεραπείας για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρή ανεπάρκεια ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) και ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH).

Η νέα Πένα για τη Γονιμότητα αποτελεί το προ-αναμεμειγμένο συνδυασμό ανθρώπινης ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης 150 IU (hFSH) και ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης 75 IU(hLH) που διατίθεται στην Ευρωπαϊκή αγορά σε προγεμισμένη συσκευή έγχυσης για αυτοχορήγηση. Σχεδιασμένη έχοντας λάβει υπόψη την ανατροφοδότηση από ασθενείς και επαγγελματίες υγείας, η Πένα για τη Γονιμότητα παρέχει στους γιατρούς τη δυνατότητα να εξατομικεύσουν τη δοσολογία σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς, επιτρέποντας τη ρύθμιση της δόσης προς τα πάνω κατά 12,5 IU (διεθνείς μονάδες), και προσφέροντας τρεις περιεκτικότητες: 300IU, 450IU και 900IU. Η Πένα για τη Γονιμότητα αποτελεί την τρίτη προσθήκη στην καινοτόμο σειρά χορήγησης της Merck με την επωνυμία Family of Pens.

Σχετικά με το συνδυασμό ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) και ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH)

Ο συνδυασμός ωοθυλακιοτρόπου (r-hFSH ή θυλακιοτροπίνη άλφα 150 IU) και ωχρινοτρόπου ορμόνης (r-hLH ή λουτροπίνη άλφα 75 IU) αποτελεί τον πρώτο έτοιμο συνδυασμό ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης και ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης. Η μοναδικότητά του έγκειται στο συνδυασμό των πλεονεκτημάτων των δύο σταθερών και καθαρών ανασυνδυασμένων προϊόντων, r-hFSH και r-hLH, για τη θεραπεία της υπογονιμότητας σε συγκεκριμένες ενδείξεις. Ο συνδυασμός ωοθυλακιοτρόπου ορμόνηςκαι ωχρινοτρόπου ορμόνης ενδείκνυται για τη διέγερση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων σε ενήλικες γυναίκες με σοβαρή ανεπάρκεια ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH).

Διαβάστε ακόμη:

Οι παράδοξοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα