ΦΑΡΜΑΚO

Το Λ’ Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΣΦΕ με Μεγάλο Χορηγό τη ΒΙΑΝΕΞ-ΒΙΑΝ

Με μεγάλο χορηγό τη ΒΙΑΝΕΞ-ΒΙΑΝ και με κεντρικό θέμα «Οι συνεταιρισμοί των φαρμακοποιών ως βασικός συντελεστής για την αποτελεσματική συμβολή του φαρμακείου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» πραγματοποιείται στις 10 και 11 Ιουνίου το Λ’ Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΣΦΕ, στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE, στον Βόλο, με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου).

Το Λ’ Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΣΦΕ με Μεγάλο Χορηγό τη ΒΙΑΝΕΞ-ΒΙΑΝ

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να θέσει τους στόχους για να μπορούν οι συνεταιριστικές μονάδες να υποστηρίξουν το φαρμακείο στην άσκηση υπηρεσιών φροντίδας υγείας, θεωρώντας ότι η επιβίωση του φαρμακείου σχετίζεται με την εκπλήρωση της αποστολής του ως μέρος του Συστήματος Υγείας.

Οι δράσεις πρόληψης της υγείας και η συμμόρφωση των ασθενών που έχουν ανάγκη η κοινωνία και οι θεσμοί της πραγματώνουν τον ασθενοκεντρικό προσανατολισμό, προκειμένου τα φαρμακεία να αντιμετωπίσουν πιο δυναμικά τις δυσχέρειες που έχουν επιφέρει η οικονομική κρίση και οι εξελίξεις στη φαρμακευτική αγορά.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα είναι ανοικτή για όλους τους συνεταιρισμένους φαρμακοποιούς, με θέματα που αφορούν το πώς το φαρμακείο, μέσα από την καθημερινή λειτουργία του, θα παρέχει τις ανωτέρω υπηρεσίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δύο στρογγυλά τραπέζια

- «Πολιτική υγείας και ανάπτυξη στα χρόνια της επιτροπείας» με τη συμμετοχή του καθηγητή της ΕΣΔΥ, κ. Γιάννη Κυριόπουλου, και του συνεργάτη ερευνητή του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ, κ. Κώστα Αθανασάκη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Φώτης Σπανός.

Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία με θέμα «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ο ρόλος του φαρμακοποιού» από τον κ. Σταμάτη Βαρδαρό, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

- «Το φαρμακείο των υπηρεσιών», στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ.:

Λευτέρης Μαρίνος, φαρμακοποιός, ΜSc Φαρμακογνωσίας Βιοδραστικών Φυσικών Προϊόντων

Βασίλης Μπιρλιράκης, φαρμακοποιός, MSc Φαρμακευτική Φροντίδα & Φαρμακοθεραπεία

Μίλτος Αγιούμπ, φαρμακοποιός, ΜΒΑ, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

Νίκος Μάραντος, πρόεδρος Δ.Σ. ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.Π.Ε.

Κώστας Κοκοκιός, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σ.Υ.Φ.Α.Κ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Τάσος Τερζής, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου.

Ομιλίες επαγγελματικού ενδιαφέροντος, όπως:

- Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας των φαρμάκων

- Ο ρόλος των συνεταιρισμών στην ανάπτυξη της χώρας

- Αναζητώντας το φάρμακο της κρίσης

Στη διάρκεια της δεύτερης μέρας, οι αντιπρόσωποι των ΣΥ.ΦΑ. όλης της χώρας θα συζητήσουν τη στενότερη συνεργασία, τις καινοτομίες και την ανάπτυξη του συνεταιριστικού δικτύου, που αποτελεί σήμερα τον κορμό του φαρμακευτικού χονδρεμπορίου.