ΦΑΡΜΑΚO

ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Αλλάξτε την τιμολογιακή σας πολιτική

Έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, με το οποίο πιέζει για την ανατιμολόγηση των προϊόντων που αποζημιώνονται από τον Οργανισμό και την ανάγκη να αλλάξει την τιμολογιακή του πολιτική, απέστειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κων. Λουράντος.

ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Αλλάξτε την τιμολογιακή σας πολιτική

Αφορμή για το έγγραφο, αποτελεί καταγγελία ασφαλισμένου κατά φαρμακοποιού. Ο ΦΣΑ ζητά μάλιστα από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να δώσει λύση, διαφορετικά, ο Σύλλογος θα κινηθεί πλέον και νομικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των φαρμακείων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «σε συνέχεια των έντονων διαμαρτυριών που έχουμε ήδη απευθύνει στον Οργανισμό σας, σας υπενθυμίζουμε το αυτονόητο, το οποίο ίσως δεν έχετε αντιληφθεί: Ότι τις εισφορές των ασφαλισμένων τις εισπράττει ο ΕΟΠΥΥ και όχι οι φαρμακοποιοί. Ως αποδέκτης των εισφορών των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ έχει την αποκλειστική υποχρέωση της υγειονομικής κάλυψης και της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων».

Στην επιστολή, αναφέρεται, ότι «είναι ανήκουστη η προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ να κάνει κοινωνική πολιτική εις βάρος των φαρμακοποιών», εξηγώντας πως: «η διαρκώς επαναλαμβανόμενη τακτική σας να αποζημιώνετε διάφορα προϊόντα αναλωσίμων και ειδικής διατροφής με τιμές πολύ μικρότερες των τιμών χονδρικής, με το πρόσχημα ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτύχετε τη μείωση των τιμών των προμηθευτών των φαρμακείων μας, και ταυτόχρονα να απαγορεύετε από τους φαρμακοποιούς να εισπράττουν τη διαφορά από τους ασφαλισμένους, είναι όχι μόνο παράλογη και παράνομη, αλλά αποτελεί και θρασεία εκμετάλλευση της ανεκτικότητας των φαρμακοποιών».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΦΣΑ, ζητά από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, να αναθεωρήσει και να αλλάξει άμεσα την τιμολογιακή φιλοσοφία του ΕΟΠΥΥ, «ώστε οι φαρμακοποιοί να εισπράττουν το δίκαιο κέρδος τους από την τροφοδοσία του πληθυσμού με αυτά τα προϊόντα».

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Διαβάστε ακόμη:

Ασφαλισμένος καταγγέλλει φαρμακοποιό στον ΕΟΠΥΥ