ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Επιβεβλημένη η θεσμοθέτηση της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού

Το θέμα της θεσμοθέτησης της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ.

ΠΦΣ: Επιβεβλημένη η θεσμοθέτηση της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού

Τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εκπροσώπησε ως κεντρικός εισηγητής ο πρόεδρός του, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ παρέστη το τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο κ. Θεοδοσιάδης μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ για τη θετική εισήγηση επί του θέματος, τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση είναι επιβεβλημένη λόγω του ιδιαιτέρου αντικειμένου των υπηρεσιών που παρέχουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί.

Για την τεκμηρίωση της θέσης αυτής είχε προηγηθεί σειρά επαφών του προέδρου του ΠΦΣ με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, κ. Δέσποινα Μακριδάκη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, κ. Νίκο Κόλμαν, και με τον πρόεδρο της φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρη Ρέκκα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε ότι το έργο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών πρέπει να αναβαθμιστεί με την εξειδίκευση αυτή και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, κάτι που είναι αποδεκτό και έχει θεσμοθετηθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ