ΦΑΡΜΑΚO

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παραδοσιακό σκεύασμα από την Κίνα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παραδοσιακό σκεύασμα από την Κίνα

Σε ανάκληση σκευάσματος που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και στο βελονισμό, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η διοίκηση του ΕΟΦ, καλεί τους πολίτες να μην κάνουν χρήση στο προϊόν E–Fong Concentrated Herb Tea Xuduan της εταιρείας Guangdong Yifang Pharmaceutical Co., Ltd Κίνας.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός κατόπιν ενημέρωσης από τον Καναδικό Οργανισμό Φαρμάκων (Health Canada), πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι καναδικές εταιρείες Aidus International, HunsingEnterprise και E–Fong Canada Herbal Solution προβαίνουν στην ανάκληση του προϊόντος E–Fong Concentrated Herb Tea Xuduan της εταιρείας Guangdong Yifang Pharmaceutical Co., LtdΚίνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Health Canada, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί είτε σε δοχείο των 100 g είτε σε φακελίσκους του 1,1, g και χρησιμοποιείται από επαγγελματίες της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και του βελονισμού. Κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία μυκοφαινολάτη (mycophenolate) που περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για ανοσοκαταστολή.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη. Δεδομένου ότι δεν αποκλείεται η διάθεση του προϊόντος είτε με εισαγωγή του από άλλες χώρες είτε μέσω άλλων ιστοτόπων ή/και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι καταναλωτές καλούνται να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΦ: Σχεδόν ένα εκατ. ευρώ, στους εργαζόμενους ως κίνητρο απόδοσης

Η καθοριστική επίδραση του βελονισμού στον χρόνιο πόνο

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen