ΦΑΡΜΑΚO

Ένα Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ηράκλειο Κρήτης για τους άπορους πολίτες

Με στόχο να μην αφήσει ακάλυπτους από φαρμακευτική περίθαλψη άπορους συνανθρώπους μας, δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ένα Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ηράκλειο Κρήτης για τους άπορους πολίτες

Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες της και στεγάζεται προσωρινά σε κτίριο στο κέντρο της πόλης. Η λειτουργία της δομής που στελεχώνεται από μια φαρμακοποιό και μια κοινωνική λειτουργό, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το χώρο του Φαρμακείου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το δήμο, επισκέφθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, η οποία συζήτησε με το προσωπικό για το πλαίσιο λειτουργίας του. Η κυρία Καναβάκη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η δομή θα προσφέρει σημαντικές όσο και απαραίτητες υπηρεσίες στους δημότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Οι ωφελούμενοι που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι άτομα που διαμένουν στον δήμο Ηρακλείου και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια όπως, ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνή προστασία.

Το φαρμακείο λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7.30 το πρωί έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Ζητά την ενίσχυση ιατρείων και πολυϊατρείων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ