ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Το νέο ωράριο απορρυθμίζει τη λειτουργία των φαρμακείων

Η νομοθετική «ρύθμιση» του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων που κατέθεσε η Κυβέρνηση και ψηφίσθηκε χθες, θα προκαλέσει χάος και ταλαιπωρία σε ασθενείς και φαρμακοποιούς και απορρυθμίζει ακόμα περισσότερο την διαδικασία λειτουργίας των φαρμακείων, τονίζεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΠΦΣ: Το νέο ωράριο απορρυθμίζει τη λειτουργία των φαρμακείων

Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι οι προσχηματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που αφήνουν το θέμα ανοικτό να συζητηθεί αργότερα, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα που θα φανεί έντονα τις επόμενες ημέρες και μήνες.

Οι συνέπειες αυτού του νομοθετήματος θα είναι :

- Oι ασθενείς να μην γνωρίζουν ποιο φαρμακείο θα είναι ανοικτό και ποιο κλειστό.

- Τα μικρά φαρμακεία της γειτονιάς θα οδηγηθούν σε ένα άνισο αγώνα με τα μεγάλα κεντρικά φαρμακεία.

- Θα ακολουθήσει η ερημοποίηση των απομεμακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών γιατί τα φαρμακεία που υπάρχουν σήμερα εκεί δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

- Οι διανυκτερεύσεις και οι εφημερίες θα απαξιωθούν πλήρως.

- Αυξάνεται η γραφειοκρατία στις περιφέρειες και τους φαρμακευτικούς συλλόγους λόγω των συνεχών δηλώσεων που θα μπορούν να κάνουν τα φαρμακεία που θα ακολουθήσουν το διευρυμένο ωράριο.

- Τέλος , θεσμοθετείται η ατιμωρησία για συγκεκριμένη κατηγορία φαρμακείων που θα λειτουργούν όπως και όποτε θέλουν.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναθεωρήσει την στάση της προς όφελος της Φαρμακευτικής Περίθαλψης και της Υγείας ασθενών και πολιτών.

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις για την υγεία - Θετικό πρόσημο στη φαρμακευτική πολιτικήΘεοδοσιάδης για Πολυνομοσχέδιο: Πλήρης αναρχία του ωραρίου - Αποφασίζουμε για κινητοποιήσεις