ΦΑΡΜΑΚO

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Μην τα χρησιμοποιήσετε

Μια απαγορευμένη για τα συμπληρώματα διατροφής δραστική ουσία περιέχουν παρτίδες του σκευάσματος V-XL INSTANT και V-XL Performance Gel, για το οποίο εξέδωσε προειδοποίηση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Μην τα χρησιμοποιήσετε

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας η παρτίδα VXLINST011 του συμπληρώματος διατροφής V-XL INSTANT και η παρτίδα 2016008 του συμπληρώματος διατροφής V-XL Performance Gel είναι πιθανόν να περιέχουν τη δραστική φαρμακευτική ουσία Vardenafil, η χρήση της οποίας δεν είναι επιτρεπτή σε συμπληρώματα διατροφής.

Τα προϊόντα διανεμήθηκαν από την επιχείρηση Global Wholesale Distribution S.L. Ισπανίας και η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν τις υπηρεσίες του άμεσα. Επίσης, επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΠΦΣ καταγγέλει παράνομη ιστοσελίδα - Τα φαρμακεία ο πιο ασφαλής τρόπος διακίνησης φαρμάκων