ΦΑΡΜΑΚO

Η ΒΙΑΝΕΞ στο ετήσιο φαρμακευτικό συνέδριο «Hellas PHARM 2018»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Μαρτίου 2018, το ετήσιο Φαρμακευτικό Συνέδριο «Hellas PHARM 2018» στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi, στην Αθήνα.

Η ΒΙΑΝΕΞ στο ετήσιο φαρμακευτικό συνέδριο «Hellas PHARM 2018»

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. συμμετείχε δυναμικά για μία ακόμη χρονιά, τόσο στο συνεδριακό όσο και στον εκθεσιακό τομέα του συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές ομιλίες στην Κεντρική Αίθουσα του Συνεδρίου, με τη χορηγία της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ, σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, το ρόλο του φαρμακοποιού και τη διαχείριση των ασθενών με γρίπη. Πιο συγκεκριμένα, στην κλινική εμπειρία του εμβολιασμού κατά της γρίπης αναφέρθηκε η κ. Ιωάννα Τσιαούση, Medical Director ΒΙΑΝΕΞ, ενώ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από την οπτική του φαρμακοποιού μίλησε ο κ. Ισίδωρος Κουγιουμτζόγλου, Corporate Market Access Manager ΒΙΑΝΕΞ. Τις ομιλίες προλόγισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην προσφορά της ΒΙΑΝΕΞ στο χώρο του φαρμακείου.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 διεξήχθη τρίωρο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με χορηγία της ΒΙΑΝΕΞ. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο προλόγισε και συντόνισε ο κ. Πάνος Τσίτσιος, Φαρμακοποιός MSc, Medical Director της ΒΙΑΝΕΞ, με κεντρικό θέμα «Η θέση των Συμπληρωμάτων Διατροφής στο σύγχρονο Φαρμακείο». Ο κ. Τσίτσιος ανέλυσε τι θεωρείται συμπλήρωμα διατροφής και τη σημασία των συμπληρωμάτων στην πρόληψη και τη θεραπεία. Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο περιλάμβανε 3 επιστημονικές- ενημερωτικές ομιλίες:

«Η θεραπεία της ανεπάρκειας Βιταμίνης D σήμερα» από τον κ. Κωνσταντίνο Ι. Μαυρουδή, Ενδοκρινολόγο, τέως Συντονιστή Διευθυντή Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη & Μεταβολισμού ΓΝΑ – Ασκληπιείο Βούλας.
«Συμπληρωματική Θεραπεία των Λοιμώξεων του Ουροποιητικού» με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Μουρμούρη, Ουρολόγο Επιστημονικό Συνεργάτη Β’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Μια δυναμική Αγορά – Συμπληρώματα Διατροφής» - «ΑLTION μια νέα ευκαιρία» από τον κ. Γεώργιο Σπίνγκο, Χημικό, MSc in Health Economics & Management, Product Manager- Συμπληρώματα Διατροφής, ΒΙΑΝ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η αναφορά στα προϊόντα ALTION D3 για την ανεπάρκεια βιταμίνης D και στο νέο προϊόν Feminax για την καταπολέμηση των υποτροπών των ουρολοιμώξεων με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Στο τέλος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε περισσότερους από 200 φαρμακοποιούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο συνέδριο.

Παράλληλα, το περίπτερο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, στο εκθεσιακό τμήμα του συνεδρίου, λειτουργούσε σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και συμπληρώνοντας έτσι τη δυναμική παρουσία της εταιρείας στο «Hellas PHARM 2018».

Διαβάστε ακόμη:

Σχεδόν 3.000 σύνεδροι & 140 χορηγοί έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Hellas PHARM 2018