ΦΑΡΜΑΚO

Demo ΑΒΕΕ: 33 νέοι επιστήμονες γνώρισαν την ελληνική βιομηχανία φαρμάκων

Η DEMO είναι σταθερά στο πλευρό των νέων επιστημόνων, προσλαμβάνοντας συστηματικά και επενδύοντας σε νέους απόφοιτους, στηρίζοντάς τους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Demo ΑΒΕΕ: 33 νέοι επιστήμονες γνώρισαν την ελληνική βιομηχανία φαρμάκων

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σε συνεργασία με το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» διοργάνωσε Business Day στις 22 Μαΐου 2018 και υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της 33 νέους φοιτητές και απόφοιτους.

Οι νέοι επιστήμονες ενημερώθηκαν για την εταιρεία, τη δομή της και τις ευκαιρίες απασχόλησης ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανώτερα στελέχη για τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους στην αγορά του φαρμάκου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους Παραγωγής και στα Εργαστήρια, όπου είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας μίας Φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνάντηση τους δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους, να γράψουν βιογραφικό και να αντιμετωπίσουν μία συνέντευξη εργασίας, ενώ ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της DEMO «Start Your Journey», που εγκαινίασε εφέτος η εταιρεία.

Συγκεκριμένα η DEMO δημιούργησε έναν νέο θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης, όπου νέοι απόφοιτοι θετικών σχολών (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί κ.ά) θα μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, συνοδευόμενη από την δυνατότητα να κάνουν 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία.

Οι Υποτροφίες και οι δυνατότητες Πρακτικής θα δίνονται με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά και άλλα κριτήρια, όπως οι προσωπικοί στόχοι και τα επιτεύγματα των υποψηφίων. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω του site της εταιρείας ή/και στο ειδικό link www.demo.gr/startyourjourney.

H ημέρα έκλεισε με χαιρετισμό στους νέους από τον Αντιπρόεδρο της DEMO ΑΒΕΕ, κ. Δημήτρη Δέμο και παρουσίαση των ευκαιριών σταδιοδρομίας τους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Να σημειώσουμε ότι τον Μάρτιο είχε προηγηθεί η συμμετοχή της Φαρμακοβιομηχανίας στο «8ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος και η ομάδα του. Την εταιρεία στο Πανόραμα είχε εκπροσωπήσει ο κ. Βασίλης Παρετζόγλου, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης και ο κ. Θάνος Μυτιληναίος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σχετικά με τη DEMO

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων.

Το εργοστάσιο της DEMO είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα στην παραγωγή ενεσίμων και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων. Με τρεις παραγωγικές μονάδες έκτασης 45.000m2, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό 870 ατόμων, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 80 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Νότιο Αμερική και την Ωκεανία. Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Ηθικό Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε ακόμη:

DEMO ABEE: Συνεργασία με πολυεθνική για 50 εκατ. αμπούλες & 182 νέες εγκρίσεις διεθνώς



DEMO ΑΒΕΕ: Διακρίθηκε για ακόμη μία χρονιά στα SALUS INDEX