ΦΑΡΜΑΚO

LEO Hellas και GIVMED ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις ευπαθείς ομάδες

Σχεδόν 2.860 αντιβιοτικές κρέμες για δερματικές λοιμώξεις και επιμολυσμένα τραύματα σε 18 κοινωφελείς φορείς, πρόσφερε η LEO Hellas, με παράδοση σε σκευάσματα για δερματικές παθήσεις, η οποία συνεργάστηκε με το GIVMED καλύπτοντας τις ανάγκες ευπαθών ομάδων για έναν χρόνο.

LEO Hellas και GIVMED ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις ευπαθείς ομάδες

Ειδικότερα, η LEO Hellas στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας ένωσε δυνάμεις με το GIVMED με στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε βασικά φάρμακα, των πολιτών που το έχουν ανάγκη, με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο.

Οι φορείς που παρέλαβαν τις αντιβιοτικές κρέμες είναι 3 κοινωνικά φαρμακεία, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης και Δήμου Βέροιας, 5 γηροκομεία, της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας & Φιλαδέλφειας, η Εστία Κωνσταντινουπόλεως, Ο Καλός Σαμαρείτης Πεύκης, η Στέγη Κατοίκων Γερόντων και το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου «Διονύσιος Θεοφιλάτος», καθώς και 10 μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Ορφανοτροφείο Θηλέων Ι&Μ Χατζηκυριάκου, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, το Οικοτροφείο Ιωαννίνων TACT Hellas, η Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας, η ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την Αντιμετώπιση της Νόσου Alzheimer, το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, το Αννουσάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Γ&Α Χατζηκώνστα, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της LEO κ. Νίκος Ραγκούσης «60 χρόνια στην Ελλάδα βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που μας έχουν περισσότερο ανάγκη» και σημείωσε ακόμη, ότι «η συνεργασία μας με το GIVMED αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας σε κάθε δράση που δίνει αξία στην κοινωνία και πρεσβεύει την καινοτομία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας τόσο μέσω δράσεων κοινωνικής προσφοράς όσο και μέσω των καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων που αναπτύσσουμε».

Το GIVMED καινοτομεί παγκοσμίως και δίνει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων λειτουργώντας ως κόμβος σύνδεσης μεταξύ του ιδιώτη με τον χρήστη μέσα από μια διαδικασία τόσο εύκολη και άμεση όσο η χρήση μιας εφαρμογής στο κινητό. Από το 2016 έως σήμερα, το GIVMED δικτύωσε συνολικά 19.432 κουτιά φαρμάκων, υποστήριξε 38 κοινωφελείς φορείς, ανέπτυξε 5 είδη δράσεων για τη δωρεά φαρμάκων από ιδιώτες, κοινωφελείς φορείς, εταιρείες, φαρμακοβιομηχανίες ενώ οργάνωσε την πρώτη πανελλαδική έρευνα για τη διαχείριση των οικιακών φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνική Πρωτοβουλία: Στηρίζει το δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων Givmed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ