ΦΑΡΜΑΚO

Ιστορίες ανθρώπων που προσφέρουν ξεπερνώντας τον πόνο

Ιστορίες ανθρώπων που προσφέρουν ξεπερνώντας τον πόνο

«Για να ξεπερνάμε τους πόνους που ζούμε»! Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του Panadol Extra. Μια νέα καμπάνια που έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τη δύναμη προσφοράς που διακρίνει κάποιους δυνατούς ανθρώπους και που τους κάνει να ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους. Άνθρωποι που μας συγκινούν και μας εμπνέουν για την υπομονή, την ψυχική τους δύναμη, τα μεγάλα αποθέματα αγάπης και προσφοράς για τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά την ανάγκη μας.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ειδική Παιδαγωγός και Πρόεδρος & Ιδρύτρια του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» που πρωταγωνιστεί στην νέα καμπάνια του Panadol Extra.

Όταν πριν από χρόνια ένα φιλικό της ζευγάρι χάνει ξαφνικά την κόρη του, η Κατερίνα τους υπόσχεται ότι δεν θα πάψει ούτε στιγμή να προσφέρει τη στήριξη και την αγάπη της ως ειδική παιδαγωγός στο άλλο παιδί της οικογένειας με νοητική υστέρηση.To 1996, σε συνεργασία με άλλους Επιστήμονες Ειδικής Αγωγής, ιδρύουν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» που από τότε μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει περισσότερα από 2.000 παιδιά να αναπτύξουν τις κινητικές και κοινωνικές τους δεξιότητες αλλά και τις οικογένειές τους, να αντλήσουν τη δύναμη που χρειάζονται για να στηρίξουν αυτά τα παιδιά. Στόχος του Συλλόγου και της Κατερίνας είναι η ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών με νοητική στέρηση και αυτισμό και η πλήρης ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Η καθημερινή ζωή της Κατερίνας είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αφού περιλαμβάνει όχι μόνο αυξημένες υποχρεώσεις που αφορούν τόσο τη φροντίδα των παιδιών αλλά και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα προετοιμάσουν την ένταξη ή την υποστήριξη των παιδιών στο σχολικό πλαίσιο και θα δημιουργήσουν γερά θεμέλια για το μέλλον τους. Παράλληλα, η Κατερίνα έχει την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου, τον συντονισμό και τη διοργάνωση των διάφορων δράσεων με στόχο να συνεχίσει ο Σύλλογος να προσφέρει το πολύτιμο έργο του σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Σε αυτή τη σκληρή καθημερινότητα και ο παραμικρός πόνος μπορεί να είναι ανασταλτικός και να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο της Κατερίνας, αλλά μπροστά στο αποτέλεσμα, μπροστά στη χαρά που παίρνει από αυτά τα παιδιά, κανένας πόνος δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

«Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν το αγαπάς. Θεωρώ τη δουλειά μου ευλογία στη ζωή μου. Και θεωρώ ότι κάνω την πιο υπέροχη δουλειά του κόσμου. Γιατί υπηρετώ αγγέλους, έτσι τα λέω τα παιδιά μου, και γιατί το να αλλάζεις τη ζωή κάποιου, να την κάνεις λίγο καλύτερη, να την πας ένα βήμα πιο πάνω, δίνει αξία, προσθέτει αξία στη δική σου ζωή. Δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν πέσει, ξέρει ότι πρέπει να σηκωθεί και να συνεχίσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντα, η ζωή είναι πιο δυνατή από εμάς, και πρέπει να την ακολουθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κατερίνα Γιαννακοπούλου από το AΛΜΑ.

«Στη GSK Consumer Healthcare Greece όραμά μας είναι να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα που βοηθούν τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα, να νιώθουν καλύτερα και να ζουν περισσότερο. Με τη νέα καμπάνια του Panadol Extra, στόχος μας είναι να μεταφέρουμε σε όλους το μήνυμα ότι ακόμα και οι πιο δυνατοί άνθρωποι, αυτοί που όλοι θαυμάζουμε για την ψυχική και σωματική τους δύναμη αλλά και για το έργο που προσφέρουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μπορεί να αντιμετωπίζουν καθημερινά δυνατούς πόνους που όμως δεν τους σταματάνε από το έργο τους. Σύμμαχός τους το Panadol Extra, που προσφέρει άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο, ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να φροντίζουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη» αναφέρουν χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Κατσούλας, Marketing Manager Wellness, και η Αναστασία Κοπανάκη, Brand Manager Pain, στην GSK Consumer Healthcare.

Η νέα καμπάνια του Panadol Extra «Για να ξεπερνάμε τους πόνους που ζούμε»!» αποτελεί συνέχεια της καμπάνιας «Δυνατοί Άνθρωποι», μέσα από την οποία το Panadol Extra παρουσίασε αληθινές ιστορίες ανθρώπων των οποίων τα επαγγέλματα απαιτούν τη μέγιστη συγκέντρωσή τους και ο πόνος ή ο πονοκέφαλος δεν μπορεί να τους εμποδίσει από το να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Μπορείτε να δείτε την ιστορία της Κατερίνας στο site www.toughies.panadol.gr 

 

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ. 

Σχετικά με το «ΑΛΜΑ»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αριθμό απόφασης 4533/1996, εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υ.Υ.Κ.Α., ενώ παράλληλα διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια (αρ. πρωτ. 2815/01.03.2011). Δημιουργήθηκε το 1996 από μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων –από τον χώρο της Ειδικής Αγωγής– με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό, μέσω εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Επιπλέον, προάγουν την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα αποφορτίζουν τους γονείς των παιδιών.

Ο Σύλλογος εκπονεί ποικίλα προγράμματα για παιδιά και νέους με αναπηρία, τα οποία συνοπτικά περιλαμβάνουν: Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και αυτισμό στο Π. Φάληρο, Αθλητικά Προγράμματα (ιππασία, κολύμβηση, ποδηλασία, στίβος, bowling), Πολυήμερα Εκδρομικά και Κατασκηνωτικά Προγράμματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης, «Δράσεις ευαισθητοποίησης» μαθητών προς τα παιδιά και τους νέους με αναπηρία σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και άλλους φορείς, ενώ πρόσφατα εντάχθηκαν προγράμματα για παιδιά με και χωρίς αναπηρία. Δομές του Συλλόγου: Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και απογευματινή λέσχη απασχόλησης ενηλίκων, Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην οποία διαμένουν μόνιμα πέντε νέοι με αναπηρία (Αφροδίτης 67 & Κάδμου, Παλαιό Φάληρο).

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.alma-amea.gr/ 

Σχετικά με την GSK

Η GlaxoSmithKline (GSK), μία από τις ηγετικές ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείες, είναι αφοσιωμένη στη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής, βοηθώντας τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα, να νιώθουν καλύτερα και να ζουν περισσότερο.

Ο τομέας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και καταναλωτικών προϊόντων προσδίδει μια επιπλέον δυναμική διάσταση στην εταιρεία, με γνωστές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των Panadol, Otrivin, Sensodyne, Corega, Breathe Right και Zovirax, ωστόσο, όπως με όλα τα προϊόντα της εταιρείας, η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτές τις δραστηριότητες είναι η επιστήμη.

Με έξι κέντρα εξειδικευμένα στην Έρευνα και Ανάπτυξη μη συνταγογραφούμενων προϊόντων, για την GSK η επιστημονική καινοτομία είναι εξίσου σημαντική με το μάρκετινγκ και η εταιρεία επιδεικνύει εξαιρετικές ικανότητες και στους δύο τομείς.

Για πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία: www.gsk.com 

BEST OF NETWORK