ΦΑΡΜΑΚO

Ο «λογαριασμός» εσόδων - εξόδων του ΕΟΦ

Σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από όσα είχαν προϋπολογιστεί μπήκαν στα ταμεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) από τις αρχές του χρόνου έως και τον περασμένο μήνα, με τα έξοδα να πλησιάζουν τα 9,5 εκατομμύρια.

Ο «λογαριασμός» εσόδων - εξόδων του ΕΟΦ

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το Σεπτέμβριο, όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν από τον Οργανισμό.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, ο Οργανισμός είχε προϋπολογίσει έσοδα περίπου 37 εκατομμυρίων, από διάφορες πηγές, αλλά από 1η Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 εισπράχθηκαν τα 26 εκατομμύρια.

Οι υποχρεώσεις που εξόφλησε ο Οργανισμός κατά το ίδιο διάστημα, ανήλθαν σε 9.48 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση εξόδων, ο ΕΟΦ πλήρωσε 2.7 εκατομμύρια για τους τακτικούς μισθούς και περίπου 900.000 για ασφαλιστικές εισφορές διαφόρων κατηγοριών.

Αξιοσημείωτη είναι η δαπάνη περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ «σε διάφορες προμήθειες που δεν κατονομάζονται ειδικά», όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Για τους πρώτους 9 μήνες του 2018, η διοίκηση του Οργανισμού ενέκρινε και πλήρωσε πάνω από 79.000 ευρώ για μετακινήσεις και διανυκτερεύσεις υπαλλήλων εντός και εκτός Ελλάδας.Υπήρξαν και αντίστοιχα έξοδα - περίπου 15.000 - για μετακινήσεις και διανυκτερεύσεις «προσώπων που δεν έχουν υπαλληλική ιδιότητα», όπως αναφέρεται.

Άλλα 79.000 ευρώ δαπανήθηκαν για να πληρωθούν νομικοί, στενογράφοι - δακτυλογράφοι και λοιποί για υπηρεσίες που προσέφεραν ως ελέυθεροι επαγγελματίες. Σε αυτή την κατηγορία εξόδων, μάλιστα, είχαν προϋπολογιστεί αρκετά μεγαλύτερα ποσά.

Για «είδη καθαριότητας» και «ευπρεπισμού» εμφανίζονται δαπάνες περίπου 2000, ενω η δαπάνη καθαρισμού γραφείων είναι εγγεγραμμένη σε άλλο κωδικό και με ποσό που ξεπερνά τις 73.000 ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, τα έξοδα του δεν έχουν υπερβεί ως τώρα τον προϋπολογισμό.