ΦΑΡΜΑΚO

Νέα προειδοποίηση του ΕΟΦ για σκεύασμα που υπόσχεται ενίσχυση του ανδρισμού

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ούτε να χρησιμοποιούν το προϊόν που κυκλοφορεί με την ονομασία "Vita-X Revitalizing Capsules".

Νέα προειδοποίηση του ΕΟΦ για σκεύασμα που υπόσχεται ενίσχυση του ανδρισμού

Το εν λόγω προϊόν λανσάρεται στο εξωτερικό ως συμπλήρωμα για «μακράς διάρκειας ενίσχυση της ζωτικής ενέργειας των ανδρών» και δεν αποκλείεται να έχει διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και κατόπιν σχετικών εργαστηριακών ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές του Καναδά, διαπιστώθηκε οτι το προϊόν περιέχει φαρμακευτική ουσία χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση και η οποία πρέπει να χορηγείται με ιατρική συνταγή και υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Επιπλέον, η ουσία αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Τον περασμένο μήνα, είχε υπάρξει παρόμοια προειδοποίηση για προϊόν, το οποίο επίσης παρουσιαζόταν ως συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά επίσης περιείχε φαρμακευτική ουσία χωρίς να αναγράφεται.

Ο ΕΟΦ εφιστά για άλλη μια φορά την προσοχή των πολιτών, για τους κιδνύνους που ενέχει η αγορά σκευασμάτων από αμφίβολες πηγές.