ΦΑΡΜΑΚO

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ)

Ο Βασίλης Σερέτης επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ).

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ)

Την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Από την εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου, εξελέγησαν κατά σειρά ψηφοφορίας οι:

1. Δημήτρης Μωραΐτης, Γενικός Διευθυντής Vian, ομίλου Vianex

2. Βασίλης Σερέτης, Γενικός Διευθυντής, Olvos Science

3. Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γενικός Διευθυντής, Angelini Pharma Hellas

4. Γρηγόρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής, Johnson & Johnson

5. Σπύρος Μπόκιας, Επικεφαλής Τμήματος Consumer Health Unit, Menarini Hellas

Με τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Βασίλης Σερέτης, Γενικός Διευθυντής, Olvos Science

Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μωραΐτης, Γενικός Διευθυντής, Vian ομίλου Vianex

Γραμματέας: Σπύρος Μπόκιας, Επικεφαλής Τμήματος Consumer Health Unit, Menarini Hellas

Ταμίας: Γρηγόρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής, Johnson & Johnson

Μέλος: Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γενικός Διευθυντής, Angelini Pharma Hellas

Αναπληρωματικά Μέλη:

Γιώργος Παναγάκης, Γενικός Διευθυντής, Mylan

Κωνσταντίνος Λιμνίδης, Γενικός Διευθυντής, GSK Consumer Health

Λουκάς Χαλακατεβάκης, Γενικός Διευθυντής, Omega Pharma - Perrigo

Ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο νέος πρόεδρος του ΕΦΕΧ, Βασίλης Σερέτης, δήλωσε: «Πιστεύω ότι τα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις σημερινές εκλογές, θα εργαστεί, όπως και τα προηγούμενα, με συνέπεια στην εμπέδωση και διάδοση της αυτοφροντίδας στη χώρα μας, με σκοπό αυτή να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να συμβάλει ευεργετικά στο Κοινωνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος των πολιτών».

Σημειώνεται, ότι την ευθύνη επικοινωνίας και εκπροσώπησης του Συνδέσμου με τη Γενική Διεύθυνση της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Αυτοφροντίδα AESGP, θα εξακολουθήσουν να μοιράζονται ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, Γιώργος Δόκιος και ο Γενικός Γραμματέας, Θωμάς Δόκιος.

EFEX

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) αριθμεί 21 εταιρείες-μέλη που δραστηριοποιούνται στους τομείς της έρευνας, παρασκευής και διανομής Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.), διαιτητικών, συμπληρωμάτων διατροφής, ομοιοπαθητικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Κεντρική αποστολή του Συνδέσμου είναι να υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη της αυτοφροντίδας στην Ελλάδα, μέσω της προβολής της αξίας της αυτοφροντίδας στους Φορείς Υγείας και το κοινό, της διασφάλισης της υπεύθυνης προώθησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και την προαγωγή της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και δραστικότητας των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΧ αναπτύσσει διάλογο και συνεργασίες με τους Φορείς, τις Αρχές Υγείας και τους Επαγγελματίες Υγείας για την επίτευξη κοινών δράσεων με στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη της αυτοφροντίδας στη χώρα μας.

Πηγή: newsbomb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ